Faiz yükselirse dolar ne olur? Merkez Bankası faiz kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Faiz yükselirse dolar ne olur? Merkez Bankası faiz kararı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Piyasalar Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Bugün yani 25 Ocak 2024 Perşembe 14.00'te resmi açıklama gelecek. Peki, faiz yükselirse dolar ne olur?

Faiz yükselirse dolar ne olur? sorusu Merkez Bankası faiz kararı öncesi araştırılmaya başlandı. Merkez Bankası Ocak ayı politika faizini bugün saat 14.00'te açıklanacak. Faiz yükselirse dolar ne olur? İşte detaylar...

FAİZ YÜKSELİRSE DOLAR NE OLUR?

Merkez Bankası'nın faiz yükseltmesi ekonomiyi farklı şekillerde etkileyebilir. Bankaların uyguladıkları faizlerin artmasıyla doviz kurlarında düşüş yaşanır ve Türk Lirası değer kazanır. Faiz artışı dışardan gelen yatırımcıları çektiği için türk lirasının değerlenmesini sağlıyor. Merkez Bankası faizi yükselterek para arzını azaltmayı hedefler ve böylece ekonomik aktivite azalır. Ekonomik aktivite azalırsa enflasyon düşer.  

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası 2024'ün ilk faiz kararı, ocak ayı faiz kararını bugün yani 25 Ocak 2024 Perşembe günü resmi hesaplarından açıklayacak. Faiz kararının duyurulmasıyla politika faizi öğrenilmiş olacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...