İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Yedieminlerdeki araçlar e-Devlet'ten satışa çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Yedieminlerdeki araçlar e-Devlet'ten satışa çıktı!

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Haciz kararı kalkmış ancak sahibi tarafından alınmadığı için çürümeye yüz tutmuş otomobillerin yedieminler otoparkından tasfiyesine başlandı. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yediemin hizmeti veren Muharrem Şengönül, otomobillerin e-Devlet'ten satışa çıkarıldığını söyledi.

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların tasfiyesine ilişkin süreç 1 Kasım'da başladı. Bilecik'te bulunan yediemin otopark sorumlusu Muharrem Şengönül, uzun süre otoparklarda duran araçların hem çevreye hem ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

1 KASIM'DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Haczi kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen mallar için kanuni istisnalar hariç (gümrük idaresi, tahsil dairesi) öncelikle borçlu tarafından malın teslim alınması, alınmazsa hak sahiplerinin menfaatleri ve kamu yararı gözetilerek sicile kayıtlı mallar bakımından elektronik satış hükümlerinin uygulanması sağlandı. Elektronik satış hükümlerine rağmen alıcı bulmamış mallar üzerindeki hak sahiplerinin haklarını korumaktan imtina edilmesi halinde ise mallar bedel karşılığında mülkiyetleri yedieminlere ve kamusal yarar özelinde MKE'ye devri sağlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

REHİN HAKKI SAHİBİNE ALMA İMKANI SAĞLANACAK

1 Kasım'dan itibaren muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi başladı. Buna göre uzun yıllardır haciz sebebiyle otoparklarda bulunan araçlar satışa çıkıyor. Bu kapsamda, haciz kararı kalkmış olan ancak sahibi tarafından alınmadığı için yedieminler otoparkında muhafaza edilen otomobiller, borçlunun malı teslim almaması durumunda rehin hakkı sahibine malı alması imkanı sağlanacak.

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Yedieminlerdeki araçlar e-Devlet'ten satışa çıktı!

E-DEVLET'TEN SATIŞA ÇIKTI

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yediemin hizmeti veren Muharrem Şengönül, çıkan karar doğrultusunda otoparkta bulunan araçların sahipleri tarafından alınmadığı için araçlar haciz nedeniyle E- Devlet’ten satışa çıktığını söyledi. Şengönül, "Bu araçlar otoparkta durduğu sürece hem çevreye hem de ekonomiye zarar vermektedir. Fakat araçlar satılarak ekonomiye katkı sağlayacaktır" dedi.

Farklı sebepten dolayı uzun yıllar çeşitli marka ve model araçlar, sahipleri tarafından alınmadığı için yediemin otoparkında çürümeye terk edilmiş durumda.

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Yedieminlerdeki araçlar e-Devlet'ten satışa çıktı!

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...