İletişim devi Turkcell'de üst düzey atama: Yeni genel müdür belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İletişim devi Turkcell'de üst düzey atama: Yeni genel müdür belli oldu

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin en büyük cep telefonu operatörlerinin başında gelen Turkcell'in Bülent Aksu'dan boşalan genel müdürlük koltuğuna yeni atama yapıldı. İletişim devinin yeni genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi.

Turkcell'de Murat Erkan kendi isteğiyle görevinden ayrılmasının ardından üst yönetimde değişimler dikkat çekmeye devam ediyor. İletişim devinde Bülent Aksu'dan boşalan genel müdürlük koltuğuna üst düzey bir isim geldi.

İLETİŞİM DEVİNİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ

Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi. Yönetim Kurulu kararıyla ataması onaylanan Dr. Ali Taha Koç göreve başladı.

NE OLMUŞTU?

2008 yılından bu yana görev yapan 2019 yılından itibaren şirketin Genel Müdürlük görevini üstlenen Turkcell CEO'su Murat Erkan sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. Erkan'ın görevinden ayrılmasının ardından Turkcell'de eylül ayında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Genel Müdür olan Bülent Aksu'nun göreve geldikten 10 gün sonra ayrıldığı açıklanmıştı.

DR. ALİ TAHA KOÇ KİMDİR?

Dr. Ali Taha Koç, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı.

ABD’de Intel şirketinde Ar-Ge mühendisi olarak çalışmaya başlayan Dr. Ali Taha Koç, bu sürede 61 patent geliştirdi, 23 bilimsel makalesi yayımlandı. Uluslararası projeler geliştirip yöneten Koç, 2013’te en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendisten biri oldu.

2014 yılında Türkiye’ye dönen Dr. Ali Taha Koç Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başladı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atandı. Eş zamanlı olarak tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin kurulum sürecini yönetti.

2018’de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atanan Dr. Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mezun olduğu Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...