Kripto borsası FTX iflas etti! Ceo 'batırdım' diyerek özür diledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kripto borsası FTX iflas etti! Ceo 'batırdım' diyerek özür diledi

EKONOMİ Haberleri

Kripto para borsasında kriz devam ederken ikidite sorunu yaşayan kripto işlem platformu FTX, iflas ettiğini duyurdu. Şirketin CEO’su Bankman-Fried iflasın ardından yatırımcılardan özür dileyerek "Batırdım. Daha iyisini yapmalıydım" açıklamasında bulundu.

Kripto Para piyasalarında kriz büyürken bir iflas haberi daha geldi. Kripto borsasının işlem hacmi en büyük para borsalarından FTX iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried özür dileyerek, şirketten ayrıldığını açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde FTX hakkında, nakit sıkışıklığı yaşadığı ve müşteri fonlarını yanlış kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

FTX, iflasından önce en büyük kripto para borsası Binance'den yardım istemiş, Binance bu duruma önce olumlu bakmış ancak ardından vazgeçmişti. 

İSTİFA ETTİ: HER ŞEYİ BATIRDIM

FTX yaşadığı likidite sorunu sebebiyle kullanıcılarına paralarını çekme imkanı vermiyordu.

Bankman-Fried geçen gün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Özür dilerim. Batırdım ve daha iyisini yapmalıydım. Bunun yanında son zamanlarda daha sık iletişim kurmalıydım. Muhtemel Binance anlaşması sürecinde elim kolum bağlıydı ve pek çok şeyi söylememe izin verilmiyordu. Ancak tabii bu noktaya gelmemizden ben sorumluyum. FTX International'ın şu anda teminat/varlıkları müşteri hesaplarındaki miktardan daha fazladır. Ancak para çekmedeki sorunlardan anlayabileceğiniz gibi ödeme için gereken likidite bunlardan farklıdır" ifadelerini kullanmıştı.

BİTCOİN'DE SERT DÜŞÜŞ

Öte yandan kripto borsasını sallayan iflasın ardından Bitcoin yüzde 6 düşerek 16 bin 500 Dolar seviyesine, Ethereum yüzde 6 düşüşle 1215 dolar seviyesine geriledi.

Pazar günü FTX'ten 5 milyar dolarlık para çekimi yapıldığını belirten Bankman-Fried bunun açık ara şu ana kadarki en büyük miktar olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...