Kripto para zirvesi Ankara’da toplanıyor

- Güncelleme:
Kripto para zirvesi Ankara’da toplanıyor

Ekonomi Haberleri

Kripto para piyasalarında yatırımcı sayısının 6 milyonu, kripto para hacminin ise 2 milyar doları aştığı tahmin edilen Türkiye, bu alanı manipülasyona izin vermeyecek şekilde düzenlemeye hazırlanıyor.

C. FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Bir yandan dijital Türk lirasının çıkarılması için çalışmalar sürerken, diğer yandan da kripto para piyasalarının kurulmasıyla ve buralarda işlem yapılmasıyla ilgili çeşitli düzenlemeler öngören Kripto Para Yasası taslağıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Yasa taslağının yakın zamanda Meclis’e gelmesi beklenirken, kripto para konusundaki son gelişmeler Ankara’da masaya yatırılacak. Kamu ile sektör paydaşları, 3 Kasım’da 1. d’konomi Dijital Para Zirvesi’nde bir araya gelecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK’dan üst düzey isimlerin katılacağı zirvede, dijital Türk lirası ile kripto para yasasıyla ilgili son durum görüşülecek. Düzenlemelerde nasıl iyileştirmeler yapılabileceği tartışılacak. Ayrıca, dijital Türk lirası ve kripto para yasasıyla ilgili çalışmalarla birlikte Türkiye’nin küresel kripto pazarındaki olumsuzluklardan nasıl daha az etkilenebileceği konuşulacak. Kullanıcı güvenliğinin artırılması için neler yapılması gerektiği değerlendirilirken, piyasalardaki kullanıcı ve yatırımcıları bilgilendirici konular gündeme getirilecek. Etkinlikle ilgili detaylara www.dkonomi.org adresinden ulaşılabiliyor ve zirveye katılmak için kayıt yaptırılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...