Megakentte okula dönüş alarmı! İstanbul'da eğitim için toplu ulaşım kararı

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Megakentte okula dönüş alarmı! İstanbul'da eğitim için toplu ulaşım kararı

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Milyonlarca öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılı için pazartesi günü ders başı yapıyor. İBB ve İstanbul Valiliği mega kentte okula dönüş alarmı verdi. İstanbul için toplu ulaşım dahil olmak üzere bir dizi önlem alındı.

Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül pazartesi günü başlıyor. İstanbul’da 6 bin 862 okulda, 2 milyon 922 bin 96 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen ilk zille birlikte dersbaşı yapacak. Yeni eğitim-öğretim yılı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği alınan önlemleri açıkladı.

İBB'DEN TOPLU ULAŞIM KARARI

Megakentte yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımda aksaklık yaşanmaması için bir dizi önlemler aldı. İBB pazartesi günü saat 06.00 – 14.00 arasında toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağını duyurdu. İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 636 ek sefer yapacak. 130 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilmiş olurken, 109 bin aracın bu tedbirlerle trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 375 ilave sefer planlıyor. Bu seferlerle 415 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylelikle 380 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması bekleniyor.

ARABALI VAPURLARDA SERVİSLERE ÖNCELİK

Ayrıca okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek.

OKUL ÇEVRELERİNDE ÖNLEMLER ALINACAK

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, okul ve okul çevrelerinde alınan önlemlere yer verildi. Açıklamada, “Okullara yönelik koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri kapsamında yapılan planlamada toplam 1.182 emniyet görevlisi eğitim öğretim yılı boyunca, sivil ve resmi uygulama yöntemleriyle öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ayrıca İstanbul genelinde 810 ekiple servis araçlarına yönelik düzenli uygulama yapacak.” denildi.

Megakentte okula dönüş alarmı! İstanbul'da eğitim için toplu ulaşım kararı

MOT GÖREV BAŞINDA OLACAK

Sivil ve resmi denetimlerin yanı sıra M.O.T. (Mobil Okul Timleri) ekipleri de yeni eğitim öğretim yılında sahada olmaya devam edecek. Bu ekipler okul yöneticileri ile iletişim halinde olarak okul ve çevrelerinde etkin bir denetim mekanizması oluşturacak. M. O. T. Ekipleri, yapacakları anlık uygulamalarla okul çevrelerinin güvenliğini sağlayacak.

ŞANTİYELERDE ÇALIŞMALARA ARA

Kentteki şantiyelerde önümüzdeki hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...