Yönetmelik değişti: Lisede 6 dersi zayıf olan sınıfta kalacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Yönetmelik değişti: Lisede 6 dersi zayıf olan sınıfta kalacak

Eğitim Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle liselerde ‘sınıfta kalma’ geri geldi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Resmî Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, liselerde alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrarı yapacak. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak.

Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak açık liseye yönlendirilecek.

50 PUANI YETERLİ DEĞİL

Daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 puan uygulamasına da son verildi. Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

En fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa yükselebilecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olanlar ise sınıf tekrarı yapacak. Liselerde sınavlar artık klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.

İSTİSNALAR DIŞINDA NAKİL VE GEÇİŞLER YASAK

Yeni düzenlemeyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler de zorlaştırıldı. Yönetmelik ile millî sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim ile örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.

Yeni düzenleme kapsamında, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrar riski taşıyan öğrenciler için de çalışmalar yürütülecek. Bu amaçla “önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu” kurulacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenecek.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...