Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yönetmelik değişti: Lisede 6 dersi zayıf olan sınıfta kalacak

Yönetmelik değişti: Lisede 6 dersi zayıf olan sınıfta kalacak
Fotoğraf Başlığı Yönetmelik degisti: Lisede 6 dersi zayif olan sinifta kalacak

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle liselerde ‘sınıfta kalma’ geri geldi.

Kaydet
a- | +A

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Resmî Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, liselerde alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrarı yapacak. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak.

Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak açık liseye yönlendirilecek.

50 PUANI YETERLİ DEĞİL

Daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 puan uygulamasına da son verildi. Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

En fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa yükselebilecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olanlar ise sınıf tekrarı yapacak. Liselerde sınavlar artık klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Öğretmen borsası'nda paralar havada uçuşuyor: 20 bin lirayı ver, öğretmeni seç

Bakan Tekin: Telefonda yasak yok, dolap var
HABER

Bakan Tekin: Telefonda yasak yok, dolap var

İSTİSNALAR DIŞINDA NAKİL VE GEÇİŞLER YASAK

Yeni düzenlemeyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler de zorlaştırıldı. Yönetmelik ile millî sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim ile örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.

Yeni düzenleme kapsamında, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrar riski taşıyan öğrenciler için de çalışmalar yürütülecek. Bu amaçla “önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu” kurulacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.