Pazarın yeni gözdesi.. Hem sağlıklı hem lezzetli:100 TL'ye satılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pazarın yeni gözdesi.. Hem sağlıklı hem lezzetli:100 TL'ye satılıyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi'nde yetiştirilen kara ve ak börülceler hem sağlığa iyi geliyor hem de lezzet ve kalitesinden dolayı güz sebzeleri arasında en çok arananlar arasında bulunuyor. Ak börülcenin kilosunun pazarda 100 liradan satıldığı öğrenildi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi'nde son yıllarda yetiştirilen kara ve ak börülcelerin tazeleri lezzet ve kalitesinden dolayı aranan güz sebzeleri arasına girdi.

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Kara ve ak börülcelerin sindirim sistemine iyi geldiği ve kilo vermeye de yardımcı olduğu biliniyor. Yeşil sebzelerde bulunan lifli yapısı önemlidir. Börülce düzenli olarak tüketildiğinde birçok sindirim sistemi hastalığını ortadan kaldıracaktır ve kilo verilmesine yardımcı olacaktır. Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen börülceler diyabet rahatsızlıkları ile mücadelede önemlidir. Börülce sağlıklı bir cilde kavuşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bu besin kan dolaşımını da düzenler. 

Pazarın yeni gözdesi.. Hem sağlıklı hem lezzetli:100 TL'ye satılıyor

PAZARDA 100 TL'YE SATILIYOR

Kara ve ak börülce mahalledeki tarlalardan toptan alındığı gibi perakende olarak da satılıyor. Kalitesine göre pazar yerinde kilosu 25-40 liradan satılan börülceler bol miktarda kışlık konserve için alınıyor. Ak börülcenin kilosunun pazarda 100 liradan satıldığı öğrenildi.
Ak ve kara börülce seven ev kadınları aldıkları taze börülceleri konserve ve derin dondurucuda saklamak için evlerde çalışmalarına başladı.

TURŞU YAPIMINDA DA DEĞERLENDİRMELİYİZ

Sarıgöllü ev hanımı Hülya Akkaya, ak börülcenin daha lezzetli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Ak börülce oldukça lezzetlidir. Hem tazesi hem de kurusu tercih edilmekte. Bu aylarda börülce ve diğer sebzelerden kışlık hazırlıklarımızı yapmaktayız. Ayrıca börülceleri turşu yapımında da değerlendirmekteyiz."

Pazarın yeni gözdesi.. Hem sağlıklı hem lezzetli:100 TL'ye satılıyor

PEK ÇOK PİŞİRME YÖNTEMİ VAR

Börülce, günlük hayatta çok sık kullanılan bir besindir. Özellikle Ege mutfağında kullanılan börülce, pek çok farklı yöntemle pişirilir. Ege mutfağında aynı zamanda börülceler zeytinyağlı ve domatesli olarak yemek yapılır. Bunun yanı sıra taze börülceden turşu da yapılabilir. Bu turşu ise yazın yemeklerin yanında oldukça lezzetli olacaktır.

Yaz aylarında genellikle zeytinyağlı taze börülce yemekleri yapılıyor. Kış aylarında ise bakliyat olarak börülceler en çok salatalarda kullanılıyor. Gerek taze börülceler gerek ise bakliyat olan kuru börülcelerden en lezzetli yemekler yapılabiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...