Perakende, mobilya, şeker derken bir sektör daha fiyatları sabitliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Perakende, mobilya, şeker derken bir sektör daha fiyatları sabitliyor

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çağrısının ardından fiyat sabitleyen sektörlerin sayısı artmaya devam ediyor. Zincir marketler ile başlayan yarışa toptancılar da katıldı.

Zincir marketler ile başlayan fiyat sabitleme yarışı farklı sektörlere de yayılıyor. Birçok kentten gelen yerel haberlerin yanı sıra dün şeker üreticileri de 1 Eylül'e kadar fiyatları sabitlediklerini açıklamışlardı. Bir fiyat sabitleme haberi de toptancılardan geldi.

İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar, şubat sonuna kadar toptancıların fiyatlarını sabitleyeceklerini bildirdi. Yazılı açıklama yapan İSTOÇDER Başkanı Acar, İstoç'un İstanbul ticaretinin kalbinin attığı yer olduğunu belirtti ve kentin ihracatının 3'te birinin burada gerçekleştiğini kaydetti.

FİYATLAR ŞUBAT SONUNA KADAR DEĞİŞMEYECEK

Hırdavat, züccaciye, otomotiv ve kırtasiye olmak üzere 42 meslek grubunun burada faaliyet gösterdiğini aktaran Acar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu sektörlerin hepsinin Türkiye için katma değeri oldukça fazla. İstoç Avrupa'nın ve bölgesinin ikinci en büyük ticaret merkezi unvanını taşıyor. Doğrudan 100 bin kişiye istihdam oluşturan merkezimiz, dolaylı yoldan da 400 bin kişiye istihdam sağlıyor. Toptan ticaretin ağırlıklı olduğu İSTOÇDER olarak yılbaşı öncesinde yer alan fiyatlarımızı şubat sonuna kadar devam ettirme kararı aldık. Bildiğiniz üzere asgari ücrete gelen zammın fiyatlardaki yansıması yüzde 5, ürün gamına ve sektörlere göre yüzde 10-20 ağırlığında, işçiliğe göre de yüzde 25 olacaktı. Ancak dayanma gücümüzü ortaya koyarak perakendecilerin tüketicilere fiyat artışını yansıtmaması için fiyatlarımızı sabitleme kararı aldık." (AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...