Seçim öncesini fırsat bildiler! İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim öncesini fırsat bildiler! İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik arttı

Ekonomi Haberleri

İkinci el otomobil piyasası seçimlere bir hafta kala hareketlendi. Seçimden sonra fiyatların daha da artacağını düşünen vatandaşlar ikinci el otomobil almak için otomobil pazarlarının yolunu tuttu. En çok 300 bin ile 500 bin TL bandındaki otomobiller tercih edildi.

Türkiye gelecek hafta sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde otomobil satışında hareketlilik arttı. Seçim öncesinde araç almak isteyen vatandaşlar ikinci el otomobil pazarlarının yolunu tuttu. 

NİSAN'DA OTOMOBİL SATIŞI REKOR KIRDI

Nisan ayında otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak vatandaşların ilk tercihi oldu. Seçim sonrası 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırdı. Nisan ayında tüm zamanların rekoru kırıldı. Nisan ayında geçten yılın aynı dönemine göre otomobil satışları yüzde 62.7 arttı. Sıfır araçlarda yaşanan rekor satışlar ikinci el piyasasına da yansıdı. Seçim öncesi son haftasonunda vatandaşlar 2. El Otomotivciler Sitelerine akın etti. Piyasada en çok 300 bin ile 500 bin TL bandındaki otomobiller rağbet gördü.

300 BİN TL'NİN ALTINDA ARAÇ YOK

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi'nde araç satışı yapan oto galericiler piyasa hakkında bilgi verdi. Oto galerici Rıfat Bilgili “Şu anda işlerimiz yoğun durumda. Çok fazla hareketlilik var. Fiyat artışları yavaşladı ve hareketlilik başladı. Daha da fazla sirkülasyon olacağını düşünüyoruz. Geçen sene 50 bin TL’nin altında araba yoktu. 50 bin TL ile 200 bin TL’lik arabalar satılıyordu. Şu anda ise 300 bin liranın altında çok fazla araba yok. 300 bin TL ile 500 bin TL arasındaki arabaların sirkülasyonu var. Bu arabaların satışı hızlı, ticareti hızlı oluyor. Biz de bu fiyatlarda araba bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

"SEÇİME KADAR ARAÇ ALMAK İSTEYENLER ACELE EDİYOR"

Galerici Abdullah Güven, “İkinci el otomobil piyasasında yeterince ürün bulamıyoruz. Buna bağlı olarak fiyatlar yükseliyor. Şu anda satışlar yoğun durumda. Para olarak yükselmiş gözükse de ürün olarak eriyoruz. Genellikle 300 bin TL ile başlayan, 1 buçuk milyon TL’ye kadar giden araç segmenti arasında çalışıyorum. Vatandaşlar ise 700 ile 800 bin TL arasındaki arabaları alıyor. Seçime kadar insanlar araç almak için biraz daha acele ediyorlar. Bu sıralar yoğunluk var" diye konuştu.

"SEÇİMDEN SONRA PİYASA DAHA DA HAREKETLENECEK"

Arabasını satmaya getiren Özden Çayıroğlu, “Seçimlere bağlı olarak bütün sektör şu anda buna endekslendi. Seçimden sonra daha fazla hareket bekliyoruz. Bugün de yoğunluk olmasının sebebi biraz da havanın güneşli olmasından kaynaklı. Bu durum bizlere yansır inşallah” şeklinde konuştu.

"ALMADIKLARI ZAMAN ZARAR ETTİKLERİNİ ANLADILAR"

Aracını satmaya getiren Yasin Güzel, “Keşke araba fiyatları bu kadar yükselmeseydi. Araba pazarı bugün bayağı hareketli. İnsanlar araç alamadıkları zaman zarar ettiklerini anladılar. Arabalar temiz olunca ve kilometreleri az olunca fiyatları yüksek oluyor. İnsanların şu an bütçesi 350 ile 500 bin TL arasında. 500’ün üstüne çıkıldığında ise insanlar bir adım geri gidiyor" ifadelerini kullandı.

"BÜTÇEMİZE GÖRE ARAÇ YOK"

Alıcı Tahsin Küçük ise, "Bütçemize göre araba arıyoruz. Fiyatları biraz yüksek durumda. Araba satanlarla çok fazla anlaşamıyoruz. Biz 200 diyoruz, onlar 250 diyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...