Son dakika: Fuat Oktay'dan EYT için net tarih: 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Fuat Oktay'dan EYT için net tarih: 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Oktay, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

İlk etapta 1 buçuk milyon vatandaşı kapsaması öngörülen EYT düzenlemesinde artık son viraja girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, uzun süredir beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) çalışmasına son şeklini vermek üzere. AK Parti düzenlemeyi çok yakında Meclis'e getirecek. Gelişmeler bu şekildeyken konuyla ilgili hükümet cephesinden son açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, EYT'nin söz verildiği gibi yıl bitmeden çözüme kavuşturulacağını duyurdu. 

"2023'E MASAMIZDAN KALDIRARAK GİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yaptığı son açıklamasında "İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız" demişti.

BİLGİN: KİMSE MERAK ETMESİN, EN KAPSAMLISI OLACAK

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu ay içinde Meclis'e sunulmasının planlandığını söyledi. Bilgin, "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

Bir diğer önemli düzenleme de EYT ile ilgili. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi. Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor. 

İLK ETAPTA 1.5 KİŞİ YARARLANACAK

Aralık ayının sonunda duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...