Son dakika! Bakan Özhaseki deprem bölgesine yeni desteği açıkladı: Hibe ve kredi miktarları arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Özhaseki deprem bölgesine yeni desteği açıkladı: Hibe ve kredi miktarları arttı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Deprem bölgesindeki 'Yerinde Dönüşüm' kampanyasında hibe ve kredi miktarları artırıldı. Yeni rakamları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Son dakika haberi: Deprem kuşağında yer alan ve son olarak Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde büyük kayıplar veren Türkiye'de deprem farkındalığı arttı, çalışmalar hız kazandı. Deprem bölgesini hem güçlendirmek hem de yeniden ayağa kaldırmak için bölgede 'Yerinde Dönüşüm' kampanyası başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yürürlüğe konan Yerinde Dönüşüm Kampanyası'nda hibe ve kredi miktarının artırıldığını duyurdu.

KONUTA 750 BİN, İŞ YERİNE 400 BİN LİRA KREDİ

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Özhaseki, paylaşımında, "Yerinde Dönüşüm kampanyamızda hibe ve kredi miktarlarını artırdık. Konutlar için 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin lira hibe, 1 milyon lira kredi, iş yerleri için 400 bin lira hibe, 400 bin lira kredi vereceğiz. Deprem bölgesinde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Özhaseki deprem bölgesine yeni desteği açıkladı: Hibe ve kredi miktarları arttı

215 BİN BAŞVURU

Bakan Özhaseki, dün yaptığı açıklamada Yerinde Dönüşüm Projesi’nde gelinen noktaya değindi ve başvuru sayısını açıkladı.

"Yerinde Dönüşüm için şu ana kadar 215 bin vatandaşımız müracaat etti, ciddi bir sayı bu" diyen Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: "Herkes diyor ki ‘biz eski yaşadığımız yerde evimizi yeniden yapmak istiyoruz’. Biz de bunun önünü açmak için yol haritası izledik. Bu konuda hibe olarak vereceğimiz miktarı belirledik. Önümüzdeki günlerde bunu güncelleyerek artırmayı da düşünüyoruz.

215 bin vatandaşımız kendi evlerini yapmak istiyorlarsa, zeminde bir sıkıntı yoksa yapmalarının önünde hiçbir engel yok. TOKİ’nin kontrolünde kendilerinden herhangi bir şekilde harç, pul gibi masraf almaksızın, hatta tip projeleri de vererek bu işin önünü açmak istiyoruz."

https://twitter.com/mehmetozhaseki/status/1710209376215032133

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...