Sun Tekstil, NTT DATA ile iş birliğine gitti: 200 tedarikçiyle dijital yeşil dönüşüm

Düzenleyen: / Kaynak: EKONOMİ SERVİSİ
- Güncelleme:
Sun Tekstil, NTT DATA ile iş birliğine gitti: 200 tedarikçiyle dijital yeşil dönüşüm

Ekonomi Haberleri  / EKONOMİ SERVİSİ

Sun Tekstil, yeşil dönüşümde NTT DATA Business Solutions ile iş birliğine gitti.

Ham madde seçiminden doğal kaynak kullanımına, enerji tüketiminden tedarik zinciri emisyonlarına uzanan geniş yelpazede çevresel etkisini azaltmak için yola çıkan Sun Tekstil, yeşil dönüşümde NTT DATA Business Solutions ile iş birliğine gitti.

Müşteri talebinin yanı sıra “Fit for 55” ve “Sınırda Karbon Düzenlemesi” mekanizmasının da yakın gelecekte tekstil ve hazır giyim sektörü için zorunlu hâle gelmesinin beklendiğini belirten Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Ünlütürk “Sun Tekstil olarak, dijital dönüşüm yolculuğumuzda  NTT DATA’nın uzmanlığına güvenerek, Microsoft Sustainability Manager çözümünü iş süreçlerimize entegre ettik. 200’e yakın tedarikçimiz bu dönüşümün parçası olacak. Projenin tekstil sektöründe sürdürülebilirlik alanında referans niteliğinde olacağını umuyoruz. Bu çalışmanın rekabet potansiyelimizi de artıracaktır” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: EKONOMİ SERVİSİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...