Süte peynire zam var mı? Çiğ inek sütünün fiyatına zam geldi mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süte peynire zam var mı? Çiğ inek sütünün fiyatına zam geldi mi?

Ekonomi Haberleri

2023 seçimlerinin ardından özellikle sosyal medya üzerin binlerce doğru kaynağı olmayan haberler paylaşılıyor. Son olarak Türkiye’de sütten peynire zam geleceği iddiaları sosyal medya gündeminde yer aldı. Bu gelişmelerin ardından süte peynire zam var mı merak konusu oldu. Peki, süte peynire zam var mı? Çiğ inek sütünün fiyatına zam geldi mi? İşte süt ve süt ürünleri zammından son dakika gelişmeler…

Türkiye’de seçim sonrasında ekonomik alanda neler yaşanacağı merak ediliyor. Özellikle artan maliyetler, enflasyon ve maaşlara yapılacak zamlar nedeniyle birçok üründe zam geleceği iddiaları gündem de yer alıyor. Bu kapsamda uzun zamandan beri gündemde olan süt ve süt ürünleri zammı ile ilgili süte peynire zam var mı merak ediliyor. Peki, Süte peynire zam var mı? Çiğ inek sütünün fiyatına zam geldi mi?

Süte peynire zam var mı? Çiğ inek sütünün fiyatına zam geldi mi?

SÜTE PEYNİRE ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz yıl 8.50 TL olarak belirlenen çiğ süt fiyatı artan maliyetlere rağmen aynı seviyelerde kaldı. İşletmeler sütü satarak para kazanamadığı için süt ineklerini kesme yoluna giderken piyasada arzda bir dengesizlik başladı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde süte zam konusunda kesin bir gelişmenin yaşanması bekleniyor.

ÇİĞ İNEK SÜTÜNÜN FİYATINA ZAM GELDİ Mİ?

Süte peynire zam yapılmadı.

  • Günlük süt 35 TL,
  • Tane ayran 5,25 TL
  • 2 litre ayran 36,25 TL
  • Süzme Peynir 61 TL
  • Beyaz Peynir 109 TL
  • Kaşar 154 TL
  • Tulum peynir 119 TL
  • Köy peyniri 125

 YÜZDE 192 ARTIŞ YAŞANMIŞTI

Geçen sene çiğ süt ve sütten elde edilen mamüllerde hızlı bir şekilde yüzde 192’lik bir artış yaşandığını söyleyen İZTO 07. Süt Grubu Meslek Komitesi üyesi Levent Pekimrekli, “Geçen sene Ukrayna Savaşı ile beraber ortaya çıkan hem kurlardaki yükseliş ve tarımsal hammadde fiyatlarının arttığı bir dönem yaşadık. Bu dönemde çiğ süt fiyatları enflasyon ve dolardaki artışın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yukarılara doğru gitti. Maliyetler arttı. Ulusal Süt Konseyi’nin fiyat açıklama sisteminin de fiyatları yukarı doğru taşınmasına sebep oldu. Bu süreçte süt miktarında da azalmalar yaşandı ve arz-talep dengesinin bozulmasına sebep oldu. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde çiğ süt fiyatı ve çiğ sütten elde edilen ürünlerin fiyatlarında çok ciddi yani kısa bir periyotta yüzde 192 gibi bir artış yaşandı. Son dönemde çiğ süt fiyatları sakinledi. Ama geçmişte yaşanan bu artış Türkiye’deki çiğ süt arzını olumsuz etkiledi hem de çiğ süt ve sütten mamül ürünlerin tüketiminde de bir daralmaya sebebiyet verdi.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...