Asgari ücret Temmuz 2023 ne kadar olacak? Yüzde kaç zam gelecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asgari ücret Temmuz 2023 ne kadar olacak? Yüzde kaç zam gelecek?

Ekonomi Haberleri

Asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde Temmuz ayını net bir şekilde işaret etmişti. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından sırada Meclis'in açılması, vekillerin yemin töreni, Erdoğan tarafından yeni kabinenin duyurulması ve de en çok bekleneni asgari ücret temmuz zammı 2023 konusu var. Peki asgari ücret temmuz zammı 2023 ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Kaç TL olacak? İşte detaylar...

Türkiye'de seçimler artık geride kaldı ve gözler ise TBMM'nin açılacağı tarihe çevrildi. 

Kabine üyelerinin görevleri TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmeleri sonrasında bitecek ve bundan dolayı kabinenin milletvekili yemin töreninden önce oluşması bekleniyor. Bununla beraber Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yapmış olduğu açıklamada, "Yemin töreni ve kabine gelişmeleri Cuma günü olabilir" dedi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

YSK Başkanı bugün "Milletvekili kesin sonuçları bugün Resmi Gazete'ye gönderilecek" demişti. Mevcut Meclis İçtüzüğüne göre YSK'nın vekillik kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü günde Meclis'in toplanacağı dikkate alınırsa TBMM'nin 2 ya da 3 Haziran tarihinde çağrısız toplanacağı söylenebilir. 

Bir diğer önemli konu ise TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacağı tarih. 5 Haziran tarihinde Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından da 5 aylık enflasyon oranı belli olacak. Bu rakam da Asgari Ücret Tespit Komisyonu için önemli bir belirleyici olacak.

Peki asgari ücret 2023 temmuz ne kadar olacak? Ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Asgari ücret Temmuz 2023 ne kadar olacak? Yüzde kaç zam gelecek?

ASGARİ ÜCRET 2023 TEMMUZ NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret 2023 temmuz ne kadar olacak diye araştırıldığında Yenişafak'ın haberine göre belirleyici olanın 5 Haziran tarihinde açıklanacak veriler olacağını ve hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "500 dolarlık" alım gücünün korunması gerektiği açıklaması hem de refah payı dikkate alındığında masadaki ilk seçeneğin yüzde 30'luk bir zam yapılması yönünde olabileceği değerlendiriliyor. Bir diğer beklenti ise %35 oranında zam gelmesi. Bu durumda ise net 11.475, brüt ücret ise 13 bin 500 TL olacak. Bu durumda Temmuz'da emekli ile memur maaşlarına Ocak 2023 döneminde verilmiş olan refah payına benzer bir uygulama işleme alınacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...