Türkiye-Cezayir arasında 12 dev anlaşma! Bakan Bolat duyurdu: Bu imza tarihi bir dönüm noktası olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye-Cezayir arasında 12 dev anlaşma! Bakan Bolat duyurdu: Bu imza tarihi bir dönüm noktası olacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda Türkiye ile Cezayir arasında 12 dev anlaşmaya imza atıldı. İki ülke arasında ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşması beklenirken, Ticaret Bakanı Bolat'tan açıklama geldi. Bakan Bolat, "Bu imza tarihi bir dönüm noktası olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye, ekonomik temaslarını sürdürüyor. Körfez ülkeleriyle yapılan anlaşmaların ardından dün Cezayir ile 12 işbirliği anlaşmasına imza atıldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan anlaşmalara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bolat, "tarihi bir dönüm noktası olacak" dedi.

CEZAYİR İLE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR TİCARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda "Türkiye Cumhuriyeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı Ortak Bildirisi"ne imza atarken, iki ülke arasında farklı alanlarda 12 işbirliği anlaşması da imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan imzalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl 5,3 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonunda 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Kardeşim (Cezayir Cumhurbaşkanı) Tebbun'la belirlediğimiz 10 milyar dolar ticaret hacmine de gayretlerimizi artırarak inşallah kısa zamanda ulaşacağız" dedi.

Türkiye-Cezayir arasında 12 dev anlaşma! Bakan Bolat duyurdu: Bu imza tarihi bir dönüm noktası olacak

ATILAN İMZA TİCARETTE TARİHİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından, Türkiye ile Cezayir arasında imzalanan anlaşmalara ve Cezayir'de gerçekleştirdiği temaslara ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Bolat, paylaşımında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi vesilesi ile ticaretimizde tarihi bir dönüm noktası olacak Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) müzakerelerine başlanmasına yönelik Ortak Bildiri metnini ve Tüketicinin Korunması, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Ürün ve Hizmetlerin Kalite Kontrolü Alanlarında İşbirliğine İlişkin Anlaşmayı imzaladık. Tercihli Ticaret Anlaşması, sonuçlandığında, ticaret hacmimizin çok daha yükselmesi için temel enstrümanımız olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cezayir ziyareti kapsamında Cezayir Ticaret ve İhracatın Teşviki Bakanı Tayeb Zitouni ile de verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Bolat, "Görüşmemizde, bu yıl sonunda 6 milyar dolara yaklaşacak ticaret hacmimizi kısa süre içerisinde 10 milyar dolara çıkarmak için atılacak adımları tespit ettik. Bölgedeki en önemli ortaklarımızdan olan Cezayir ile ticaret ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...