Türkiye dünyanın lojistik üssü oluyor

- Güncelleme:
Türkiye dünyanın lojistik üssü oluyor

EKONOMİ Haberleri

Yabancı lojistik firmaları, yatırımlarını Türkiye’ye kaydırmaya başladı. Yabancı firmalar özellikle İstanbul ve İzmir’i üssü seçiyor.

Türkiye’nin transit ülke konumunda bulunduğunu belirten Doğruer Group Yönetim Kurulu Üyesi Uğuray Doğruer, “Pandemi ile birlikte değişen tüketim alışkanlıklarının ivme kazandırdığı iş kollarının başında lojistik sektörü geliyor. Farklı sektörlerden bu alana yönelen yatırımcılar olduğu kadar; hâlihazırda bu alanda faaliyet yürüten firmalar da hizmet alanlarını genişletme yoluna gidiyor. Lokasyon bakımından nadide özelliklere sahip Türkiye, bu anlamda yurt dışı menşeli firmaların göz bebeği konumunda. Çok sayıda yabancı lojistik firması İstanbul ve İzmir gibi illerde ofisler açmaya başladı. Üstelik faaliyet alanlarını genişleten bu lojistik firmaları dünya ölçeğinde bilinirliği olan köklü markalar. Lojistik sektörünün kazandığı ivme ve onun bir yansıması olarak Türkiye’nin bu sektörde cazip bir merkez hâlini alması zaten bizim öngördüğümüz bir gelişmeydi. Pandeminin ardından altı büyük yabancı lojistik firması Türkiye’de ofis açtı. 2023 yılı sonunda Türkiye’deki yabancı menşeli ve büyük ölçekli firma sayısının çift haneli rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. Ayrıca bu gelişmeler ile Türkiye’nin daha önemli bir lojistik merkezi hâline geleceğini de düşünüyorum” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...