Üretici ve satıcı buluştu! Yardım değil, üreticiye destekle ayağa kalkarız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Üretici ve satıcı buluştu! Yardım değil, üreticiye destekle ayağa kalkarız

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin önemli market zincirleri, alımlarında önceliği deprem bölgesinin üreticisine verecek, aynı zamanda söz konusu ürünlerin yeni pazarlara ulaşması da desteklenecek...

Gaziantep, üretici ve alıcıların bir araya geldiği çok önemli bir buluşmaya imza attı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Güvenilir Ürün Platformu tarafından yürütülen ‘Üreten Yöre Üreten Türkiye’ projesinin Gaziantep etabı çok önemli iş birliklerine sahne oldu.

Deprem bölgesinde üretimin canlandırılması, deprem öncesinin de üzerine çıkması amaçlanan buluşmaya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuşmasında ekonomideki mücadeleyi ‘maraton koşusu’ olarak değerlendirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’te gastronomi ile ilgili çalışmaların kente çok önemli katkı yaptığını vurguladı.

"SİZLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, deprem bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesini hedefleyen etkinliğin, yardım etmekten çok daha değerli ve anlamlı olduğunu dile getirdi.

Deprem bölgesi için çok önemli olan bu toplantıyı düzenlemesinden dolayı Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ve ekibine çok teşekkür eden Konukoğlu “Herkes depremde büyük sıkıntı yaşadı. Yerel üreticiler, bu tür organizasyonlar sayesinde pazar sorununu aşabilecek. Çok değil, 13 ay önce büyük bir yıkıma uğradık. 53 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı, konut ve iş yerleri yıkıldı. Böyle sarsıntılı bir süreç yaşayan yerel üreticileri potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimin devamını, bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan sizleri yürekten kutluyorum. Üreticiye destek olmak, yardım etmekten çok daha değerli ve kalıcı” diye konuştu.

Üretici ve satıcı buluştu! Yardım değil, üreticiye destekle ayağa kalkarız - 1. Resim

TARLADAN SOFRAYA, ÇİFTLİKTEN ÇATALA GÜVENİLİR GIDA

Toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber de ‘Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Güvenilir Gıda’ arzını ve izlenebilirliği sağladıklarını belirterek şunları söyledi: Biz çalışmalarımızı ve politikalarımızı yaparken, önce milletimiz diyerek yola çıkıyoruz. Bize verilen sorumluluk kapsamında, milletimize en iyi hizmeti yapma gayreti içerisindeyiz. Bir yandan bu konuda dertlenirken, bir yandan da ülkemizin potansiyelini marka yapma derdindeyiz. Güçlü Türkiye’nin yolunun ‘güçlü tarımdan’ geçtiği düsturuyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen ve daha önce Arsuz, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da gerçekleştirilen şehir buluşmasına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ersin Dilber “Neşet Ertaş’ın çok güzel bir sözü var. ‘Kadınlar insandır, biz insanoğlu’. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın (annelerimizin, ablalarımızın) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...