Yüz binlerce kişiye ödemeler başladı! Hesaplarınızı mutlaka kontrol edin: Bakan Yanık duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yüz binlerce kişiye ödemeler başladı! Hesaplarınızı mutlaka kontrol edin: Bakan Yanık duyurdu

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yüz binlerce bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerini yakından ilgilendiren ödemeyi duyurdu. Bakan Yanık, bu vatandaşlara ekonomik destek sağlamak maksadıyla bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Bakan Yanık, 568 bin kişinin yararlandığı, ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay çocuk, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere milyarlarca lira ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden biri de bugün yapıldı ve konuyla ilgili açıklamayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Deyan Yanık yaptı.

MİLYARLARCA LİRALIK ÖDEMELER HESAPLARDA

Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini hatırlatan Bakan Yanık 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nın 3.336 TL’den 4.336 TL’ye çıkarıldığını belirterek şöyle devam etti:

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 568 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...