Çocuğu olanlara özel ödeme! 600 TL karşılıksız ödeme yapılıyor! Başvuru için tek şart…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çocuğu olanlara özel ödeme! 600 TL karşılıksız ödeme yapılıyor! Başvuru için tek şart…

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en çok talep gören sosyal yardımlarının başında doğum yardımı geliyor. Doğum yapan tüm T.C. vatandaşlarının yararlanabildiği doğum yardımı başvuru şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğum yardımı yıl boyunca en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kendisi, eşi veya bir yakını doğum yaptığında bu destekten yararlanmak isteyenlerin doğum parası adıyla yaptığı araştırmalar öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğum yapan tüm Türk vatandaşları ve mavi kart sahiplerine verdiği doğum yardımı belirli şartlara göre hak sahibine ödeniyor.

Çocuğu olanlara özel ödeme! 600 TL karşılıksız ödeme yapılıyor! Başvuru için tek şart…

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için doğum yardımı ödemesi yapılır. Bu tarihten önce doğan ve ölü doğum olması durumunda doğum yardımı verilmez. Doğum yardımı alabilmek için doğumdan sonra nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi’nde (KPS) kayıt işlemi yapılmalıdır.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluk tarafından alınır. Çocuğun KPS kaydı yapıldıktan sonra “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi”nin eksiksiz olarak doldurulması ve bu merkezlere beyan edilmesi gerekir. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan başvurularda eşlerden birinin kamu çalışanı olması yeterlidir.

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Doğum yardımı ödemeleri başvurunun Doğum Yardımı Sistemi’ne (DYS) düşmesinden sonraki ay içinde hak sahipleri adına PTT şubelerinden yapılır. Doğum yardımı almaya hak kazanan vatandaşlar TC kimlik no ile PTT şubesine giderek doğum yardımı ödemesinin çekebilir.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı doğum yardımında birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL ödeme yapılır. Doğum yardımı bir defaya mahsustur, tekrar etmez. Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinde başlamış olup ilgili mevzuatta yardım programının son başvuru tarihi hakkında bir düzenleme bulunmamaktadır.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...