Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabancıya 20 bin konut satıldı

Yabancıya 20 bin konut satıldı

EMLAK Haberleri

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), yabancılara yapılan konut satışlarının 2019 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68,9’luk artış ile 19 bin 952'ye yükseldiğini açıkladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Açıklanan rapora göre, yabancılara yapılan konut satışları 2019 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68,9’luk artış ile 19 bin 952'ye yükseldi.
İkinci çeyrekte yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yüzde 44,3 pay ile İstanbul, ikinci sırada yüzde 21,2 pay ile Antalya yer aldı. Aynı dönemde konut satışlarında Türkiye'yi tercih eden ilk üç ülke ise sırasıyla Irak, İran ve Rusya oldu.
Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2019-2. Çeyrek Raporunda GYODER, kredi faizlerindeki düşüşün gayrimenkul satışlarını artırmaya devam edeceğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...