'İnşaat sektörü Brexit sonrası için yol haritası yapmalı'

'İnşaat sektörü Brexit sonrası için yol haritası yapmalı'

EMLAK Haberleri

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan: - "İnşaat malzemesi sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında gelen İngiltere pazarını rakip ülkelere kaptırma riski var" - "İngiltere-AB ve Türkiye ilişkilerinde 4 ayrı seçenek söz konusu. Bizim için en uygun seçenek 'Norveç Modeli" - "İngiltere'nin, üçüncü ülkelerle serbest ticaret anlaşması yapmaya başlamasıyla ikili görüşme için sıra beklememiz halinde İngiltere'ye gerçekleştirdiğimiz ihracat performansımızın aynı kalıp kalmayacağı belirsiz"

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Erdoğan, İngiltere'nin bugün Avrupa Birliği'nden ayrılacağını belirterek, tarafların 2020 sonuna kadar, gelecekteki ilişkilerini düzenleyecek kapsamlı bir anlaşmaya ilişkin müzakere yürüteceğini bildirdi. Geçiş süreci boyunca İngiltere'nin AB kurallarına bağlı olmayı sürdüreceğini aktaran Erdoğan, bu süre içinde kapsamlı bir anlaşmaya varılma olasılığının zor görüldüğünü, bu dönemde Türkiye-İngiltere ticaret ilişkilerinin de 2020 sonuna kadar aynen devam etmesinin beklendiğini kaydetti. Erdoğan, Brexit'in inşaat malzemesi sanayisine de etki edeceğini belirterek, Türkiye'nin, İngiltere'ye yaptığı toplam inşaat malzemesi ihracatının 2014-2018 arasındaki beş yılda 5 milyar 679 milyon dolar olduğunu, 2018'de ise 1 milyar 303 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini aktardı. Ferdi Erdoğan, bu rakamların yükselmesinin veya düşmesinin tamamen Brexit sonrasında İngiltere ile Türkiye’nin belirleyeceği yol haritasına bağlı olduğunu vurguladı.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...