Yeni hobiniz toprak olsun: Hobi bahçelerine ilgi büyük

- Güncelleme:
Yeni hobiniz toprak olsun: Hobi bahçelerine ilgi büyük

EMLAK Haberleri

Organik beslenmek isteyenlerin ilk tercihi olan hobi bahçeleri büyük ilgi görüyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Toprak ile uğraşmak isteyen birçok kişi; evinin önüne, balkona veya bu işi hobi amaçlı yapmak isteyenler için kiralanan arsalara ilgi gösteriyor. Bu bahçelerde sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılıyor. Şayet balkonunuz müsait değilse ve müstakil bir evde yaşamıyorsanız, yalnızca size özel ilgilenebileceğiniz belli büyüklükte hobi bahçeleri bulunuyor. 

ŞEHRİN ÇEVRESİ TALEP GÖRÜYOR

Üstünde yalnızca tarım yapılabilen, imarı olmayan ve yapı ruhsatı bulunmayan bu hobi bahçeleri hafta sonunu toprak ile uğraşmak isteyenler için birebir. Hobi bahçesinin en yoğun talep edildiği şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbullular bu konuda ağırlıklı olarak, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Beykoz, Şile gibi ilçelere yönelmiş durumda. Ayrıca İstanbulluların bir kısmı da şehir dışında hobi bahçesi ediniyor. İstanbul’a 1-2 saat mesafedeki Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Tekirdağ ve Kırklareli gibi şehirlerde hobi bahçesi kullanımı mevcut. 

Yeni hobiniz toprak olsun: Hobi bahçelerine ilgi büyük

EVE YAKINLIĞI ÖNEMLİ

Hobi bahçesi alırken ilk dikkat edilecek hususlardan biri devamlı ikamet ettiğimiz yere olan uzaklığıdır. Yani sürekli oturduğumuz evimize mümkün olduğunca yakın olmalı, gidip gelirken fazla yol masrafı yapmamalı vakit kaybetmemelidir. İkinci olarak yine özel otomobili olmayanla için toplu taşıma imkânlarını göz önünde bulundurabiliriz. Üçüncü olarak yine ulaşımla ilgili ana yola olan uzaklık göz ardı edilmemelidir, Bahçe alanı ana yola ne kadar uzaksa ve yolu düzgün değilse ulaşım o kadar güç olacaktır. 

ALTYAPINIZ TAM OLSUN

Evet, uygun bir mevkide bütçenize uygun bir yer buldunuz ekip biçecek ailenizle hoşça vakit geçireceksiniz; peki bahçenizde su ve elektrik var mı, varsa hangi yollarla sağlanmış, resmî abonelik mi yoksa taşıma veya dolaylı metotlar mı? Gider için foseptik çukuru açılabilir ama elektrik ve su kesinlikle bulunmalıdır.

BUNLARA DİKKAT EDİN!

> Sebzeler güneşi sevdiği için bahçenizin veya balkonunuzun en güneşli bölümünü onlara ayırın.

> Hangi sebze ve meyveleri ekeceğinizi planlayın. Bal kabağı, kabak ve patlıcan gibi sebzeler bahçenizde daha fazla yer kaplarken; patates, havuç ve marul gibi sebzeler nispeten daha az yer kaplar.

> Ektiğiniz fidelerin büyüdüğünde ne kadar yer kaplayacağını bilmek, ekerken aralarında bırakacağınız boşlukları belirlemeniz noktasında size fayda sağlar. Ayrıca otları temizlemek, gübrelemek, çapalamak ve sulamak için de fazladan boşluklar bırakmanız önemli bir detay.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...