Ispartakule’ye vatandaşın ilgisi artıyor

- Güncelleme:
Ispartakule’ye vatandaşın ilgisi artıyor

EMLAK Haberleri

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından konut sektörünün dinamikleri değişmeye başladı. Eski binalardan kaçış yaşanırken, yeni ve markalı konutlara ilgi arttı. Özellikle İstanbul’un sahil hattında oturanlar kuzey kesimlere doğru yerleşmeye başladı.

Mart ayı sonu itibarıyla yapılan araştırmalara göre; Beykoz, Çatalca, Şile ve Ispartakule’de satışlar arttı. Öte yandan zemin olarak deprem riski taşımayan semtlerde de gelen taleple doğru orantılı olarak fiyat artışları yaşandı.

KONUT PROJELERİNE YOĞUN TALEP VAR

Uzmanlar, olası İstanbul depremi nedeniyle konut alımlarının kuzey kesimlerine doğru kaydığını belirterek “İstanbul’un depreme en dayanıklı ilçeleri; Sarıyer, Başakşehir, Şile, Çekmeköy ve Beykoz olarak açıklandı. Satışlarda bu açıklamaların etkileri görülüyor. İstanbul’un kuzey ilçeleri içerisindeki konut projelerini incelediğimizde deprem sonrası artan talebin daha çok az katlı müstakil evlerde ve depreme dayanıklı olarak pazarlanan konut projelerine yöneldiği ve bu projelerde fiyat artışları olduğu tespit edilmiştir” açıklamalarında bulunuyor.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...