Market sahipleri vatandaşın yüzünü güldürdü, enflasyona savaş açtılar: Ekmeği 2.5 TL'den satıyorlar
Artan kur fiyatları nedeniyle temel gıda maddeleri de bir hayli etkilendi ve sofraların vazgeçilmezi ekmeğe zam geldi. Ekmekler şuan birçok yerde 5TL'den satılıyor. Ancak Sivas'ta market sahipleri vatandaşların bu durumdan etkilendiğini görünce harekete geçti ve 'helal olsun' dedirtecek bir davranışa imza attı. Market sahibi sofralar ekmeksiz kalmasın diye 3.5 liraya satılan somun ekmeğin fiyatını 2.5 liraya indirerek vatandaşa ucuz ekmek hizmeti veriyor.
Son dönemlerde ekonomide yaşanan dalgalanmalar, temel gıda olan ekmeğide vurdu. Artan buğday fiyatları nedeniyle ekmeğe zam yapıldı ve ekmek şuan hemen hemen birçok noktada 5 liradan satışa sunuluyor. Özellikle Türkiye'nin çok tükettiği ekmeğe gelen bu zam vatandaşları oldukça etkiledi. Bazı fırıncılar veya market sahipleri ise bu duruma kendilerince çözüm buldu ve bununla birlikte vatandaşların yzü güldü.
Sivas’ta bir market sahipleri vatandaşa ucuz ekmek satmak için enflasyona savaş açtı. Market sahipleri, sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği normal fiyatının 1 lira aşağısına satarak vatandaşların takdirini topladı. Günlük yaklaşık bin ekmek sattıklarından bahseden market çalışanı Murat Eken, kar payından kısarak ekmek fiyatlarını düşürdüklerini belirtti. Eken, ellerinden geldiği kadar bu hizmetleri devam ettireceklerini söyledi.
Vatandaşlar rahatlıkla sofralarına ekmeklerini götürürse biz mutlu oluruz diyen Market çalışanı Murat Eken şöyle konuştu:
-Sivas’ta ekmek fiyatları 3.5 TL, güncel ekonomik şartlardan vatandaşların alım gücünün düşük olduğundan dolayı ekmeği geliş fiyatı olan 2.5 TL den veriyoruz. Biz temel besin gıdası olan ekmeği vatandaşların sofrasından eksik olmaması için fiyatı 2.5 TL yaptık ve bunu elimizden geldiği kadar sürdüreceğiz.
-Temennim bunun diğer fırıncı arkadaşlara örnek olması. Bizim için önemli olan para kazanmak değil insanların düzgün bir şekilde hayatlarını sürdürmesidir. Vatandaşlar rahatlıkla sofralarına ekmeklerini götürürse biz mutlu oluruz. Diğer ekmeklerden farkı yok. Standart ekmek olarak üretiyoruz biz bunu. Biz kendi kar payımızdan kısarak vatandaşa daha iyi hizmet ve vatandaşa yardım etmek için çaba gösteriyoruz.
