Galatasaray'dan TFF'ye VAR ve AVAR sorusu: Neden aynı hakemler?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galatasaray'dan TFF'ye VAR ve AVAR sorusu: Neden aynı hakemler?

FUTBOL Haberleri

Riva’ya yapılan çıkarmada TFF Başkanı Büyükekşi’ye VAR ve AVAR’da 6 maçta Alper Ulusoy ile Hakan Ceylan’ın görevlendirilmesinin sebebi soruldu ve “Başka hakem mi yok” mesajı net bir şekilde verildi

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Galatasaray, Kayseri maçı sonrası geçtiğimiz gün TFF’ye çıkarma yaptı. Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaptıkları, yaklaşık üç saatlik görüşmenin detayları da ortaya çıktı. Galatasaray cephesi Büyükekşi’ye farklı takımların maçlarında benzer pozisyonlara çıkan farklı kararları hazırladıkları dosyayla sunarken, hedefte ise hakem atamalarından ve algoritmadan sorumlu olan Murat Ilgaz vardı.

GÜVENMİYORUZ!

Sarı kırmızılılar şu ana kadar ligde oynadıkları 9 maçın 6’sının VAR ve AVAR’da Hakan Ceylan ve Alper Ulusoy’un olduğunu vurgulayarak “Algoritma neden hep aynı iki ismi seçiyor? Başka hakem mi kalmadı? Bu atamalara güvenmiyoruz!” diyerek Murat Ilgaz’ın mutlaka görevden alınmasını talep etti. Özbek ve Timur, Büyükekşi’ye şu ana kadar oynanan maçlarda yapılan bariz hakem hatalarını ve VAR’dan gelmeyen uyarılarla ilgili hazırladıkları dosyayı da sundu. 

HAKEM KARARLARINA GÖRÜNTÜLÜ ANALİZ

Sarı kırmızılılarda sezon başı transferde bitiriciliği ile ön plana çıkan sezon ortasında ise Florya ile yönetim arasında bağ oluşturan Erden Timur, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek aleyhlerinde yapılan hakem hatalarını video görüntüleriyle kamuoyuna aktaracak.

Galatasaray'dan TFF'ye VAR ve AVAR sorusu: Neden aynı hakemler?

TEPKİ ÇEKEN O KARARLAR

  • 1- Antalyaspor; Muslera’nın pozisyonunda Galatasaray aleyhine penaltı verildi. VAR’dan düzeltme gelmedi.
  • 2- Giresunspor; Emre Akbaba’nın ceza sahası içinde ayağına basıldı. Orta hakem devam dedi, VAR devreye girmedi.
  • 3- Ümraniyespor; Torreira’nın şutunda Glumac’ın koluna gelen top için penaltı kararı çıkmadı, VAR da uyarmadı.
  • 4- Trabzonspor; Torreira’nın şutunda Larsen’in dirseğine çarpan topta penaltı çalınmadı, VAR devreye girmedi.
  • 5- Kayserispor maçının 28. saniyesinde Icardi’nin vuruşunda top Hosseini’nin açık olan koluna geldi, ‘devam’ dendi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...