Milliler hem üzdü, hem üzüldü: Evine dön Kuntz!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Milliler hem üzdü, hem üzüldü: Evine dön Kuntz!

FUTBOL Haberleri  / HABER MERKEZİ

Eskişehir’deki maçta kadro tercihinde, taktik kurguda yanlışlar yapan ve oyunu okuyamayıp hamlelerinde de geç kalan Alman teknik adam bize büyük avantaj kaybettirdiği gibi kendi ipini de çekti.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - EURO 2024’e katılabilmek için büyük bir avantaja sahip olan A Millî Futbol Takımımız, Eskişehir’de oynadığı maçta Ermenistan’a takıldı ve gruptan çıkma yolunda önemli bir fırsat tepti. Karşılaşma öncesindeki avantajını büyük oranda yitiren ay yıldızlı takımımızın 90 dakikadaki performansı beklentilerin çok altında kalırken, Alman teknik direktör Stefan Kuntz ve ekibinin yaptığı kadro ve taktiksel tercihler de tartışmaya bir hayli açıktı. 

GEÇ GELEN HAMLELER

Ferdi Kadıoğlu’nun sakatlığının da etkisiyle maça sol bekte Valencia’nın stoperi Cenk Özkaçar ile başlayan Türkiye’de sağ bekteki Zeki Çelik de ileriye yeterince destek veremeyince hücum organizasyonlarında oldukça etkisiz kalan Türkiye, ilk yarıda tek gol şansını Barış Alper Yılmaz ile yakaladı ancak Ermeni kaleci Cancarevic gole izin vermedi. Beklentilerin aksine ikinci yarıya da aynı kadroyla Kuntz, gole kadar değişiklik yapmadı.

KUNTZ 80'İ BEKLEDİ

Karşılaşmanın 49. dakikasında Ermenistan’ın soldan gelişen atağında ceza sahası içerisinde topa ıska geçen Cenk’in hatasını iyi değerlendiren Dashyan,  konuk takımı öne geçirdi: 1-0.

Golden sonra değişiklikler için 61. dakikayı bekleyen Kuntz, 80’e dek beş değişiklik birden yaptı. Oyuna sonradan giren Halil’in olgunlaştırdığı atakta pozisyonu iyi takip eden Bertuğ 88’de beraberlik golünü atarken, kalan süre kazanmak için yeterli olmadı: 1-1.

BERTUĞ YILDIRIM: İKİ KAT ÜZGÜNÜZ

Tek golümüzü atan gururumuz Bertuğ Yıldırım, "Maçtan önce gol atacağımı hissetmiştim. Gönül isterdi ki kazanalım... Türk halkının mutsuz olduğunu biliyoruz ama inanın biz iki katı daha mutsuzuz. Grupta hala şansımız devam ediyor ve bu maçtan dersler alıp önümüze bakacağız" dedi.

MERİH DEMİRAL HIRVATİSTAN'DA YOK

Türkiye, Ermenistan’a puan vermekle kalmadı, final niteliğindeki Hırvatistan mücadelesi öncesi bir yıldızı da kaybetti. Maçın uzatmalarında taç atmayı geciktiren rakibe tepki gösteren Merih Demiral sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Savunmanın önemli ismi 12 Ekim’deki Hırvatistan maçında forma giyemeyecek.

Milliler hem üzdü, hem üzüldü: Evine dön Kuntz!

KUNTZ: ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Eskişehir’deki 1-1’lik Ermenistan maçı sonrası söz gecenin kahramanı (!) Stefan Kuntz’taydı: İlk devre sergilemek istediğimiz oyunu yansıttık. 5-6 tane pozisyona girdik. İlk yarıda eleştireceğim konu golü bulamamamızdı. Devre arasından sonra öz güvenlerinde bir düşüş vardı. Bir pozisyon hatası ardından iki tane oyuncunun topu ıska geçmesi gole neden oldu.

EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Geriye düşmemize rağmen takım direnmeye çalıştı. En sonunda 8 veya 9’uncu pozisyonumuzda golü bulduk. Pozitif göreceğimiz konu takımın son ana kadar bırakmamış olması. Negatif görebileceğimiz konu eksiklerimiz yansıdı. Umduğumuz oyunu bazı oyuncularımız yansıtamadı. Forvet eksikliği vardı. Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...