Yürütmeyi değil, tedbiri durdurdular! 1999 depreminde ağır hasar alan 3 yapı 24 yıl sonra yıkıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yürütmeyi değil, tedbiri durdurdular! 1999 depreminde ağır hasar alan 3 yapı 24 yıl sonra yıkıldı

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli'de bulunan 3 ev, ağır hasar aldığı 1999 Marmara depreminden 24 yıl sonra yıkıldı.

İzmit'te 1999 Marmara Depremi'nden kalan ağır hasarlı 3 binanın tahliyesinin ardından yıkımına başlanıldı. Söz konusu binaların, daha önce vatandaşların mahkeme başvurarak, yürütmeyi durdurma kararı aldırdıkları için yıkımının gerçekleşemediği öğrenildi.

"İLÇE SINIRLARINDA AĞIR HASARLI BİNA KALMAYACAK"

İzmit Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ortaklığında 1999 Marmara Depremi’nden kalan ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Binaların yıkımı ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler, "1999 Marmara Depremi’nden sonra ağır hasar kaydı olan 26 bina, 2019 yılından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile belediyemizin ortak çalışmasıyla 2023 yılına kadar 3'e indirildi. Şu anda ağır hasarlı 3 bina kaldı. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdiği için binaların hukuken yıkımları gerçekleşmemişti. Mahkeme kararlarının kalkmasıyla beraber kalan 3 binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu binaların yıkılmasının ardından ilçemiz sınırlarında deprem sonrası oluşan ağır hasarlı bina kalmayacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...