‘2023 vizyon belgesi' hazırlığı: 'Türkiye yüzyılı sokağı' kurulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
‘2023 vizyon belgesi' hazırlığı: 'Türkiye yüzyılı sokağı' kurulacak

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Yüzyılı” içerikli belgeyi özel etkinlikle açıklayacak. Tanıtım sokağında sanal gerçeklik gözlüğü ile davetliler için ‘Sanal Türkiye turu’ düzenlenecek. Türkiye’nin gururu olan savunma sanayii projelerinden örnekler sergilenecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ekim günü Ankara Arena Spor Salonunda açıklanacak ‘Türkiye Yüzyılı’ içerikli 2023 vizyon belgesi için renkli bir organizasyon hazırlandı.

Türkiye Yüzyılı vizyon belgesinin tanıtımı için Türkiye’nin her yerinden 30 binden fazla davetlinin gelmesinin beklendiği Arena Spor Salonunun dış mekânı için de hummalı bir hazırlık yapılıyor. Bu kapsamda salonun dışında tüm bakanlıkların faaliyetlerinin tanıtıldığı, ‘Türkiye Yüzyılı’ konseptiyle bir sokak oluşturulacak. Sanal gerçeklik gözlüğü ile davetliler için ‘Sanal Türkiye turu’ düzenlenecek. Türkiye’nin gururu olan savunma sanayi projelerinden örnekler sergilenecek.

ÖZEL BİR BESTE YAPILDI

Vizyon belgesi için özel bir beste de yapıldı. Salonda canlı orkestra da olacak. Ayrıca; Atatürk’ten bu yana Menderes, Özal, Demirel ve Ecevit’in de içinde yer aldığı 100 yıllık dönemde Türkiye’nin elde ettiği başarı sürecinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi hazırlandı.  Çocuklar için tiyatro ve farklı etkinliklerin de yer alacağı programın bitiminde ise gençler için konser düzenlenecek.

AK Parti’nin seçim kampanyasının oturtulacağı ‘Türkiye Yüzyılı’ içeriğine ilişkin bir de web sayfası hazırlandı. Web sayfasında ‘Türkiye Yüzyılı’ projesine ilişkin tüm dokümanlar, tanıtımlar ve bakanlıkların faaliyetlerine yer verilecek.

KUCAKLAŞMA MESAJLARI

Cumhurbaşkanı’nın 28 Ekim’deki konuşması için tüm bakanlıklar ve parti yönetimi hummalı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanı; konuşmasında partisinin ve hükûmetin yeni vizyon projelerini açıklayacak, dünyadaki yeni dönemin Türkiye’nin yüzyılı olacağına vurgu yapacak. Kimlik siyasetinin Türkiye’nin enerjisini tükettiği, yeni yüzyıla katkı yapacak herkesin farklılıkları ile birlikte kucaklanacağına ilişkin mesajlar verecek.

Cumhurbaşkanı için ayrıca Türkiye’nin yüzyılında, ‘Kolektif gurur’ ‘Pozitif özgürlük’ gibi kavramların altının doldurulacağı bir konuşma metni hazırlanıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...