Olumsuz Afrika imajını düzeltecekler

Düzenleyen:
Olumsuz Afrika imajını düzeltecekler

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’de eğitim gören Afrikalı öğrenciler, Afrika Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Dr. Muhammed Tandoğan’ın desteğiyle “Olumsuz Afrika imajına kırmızı kart çıkarıyoruz’’ kampanyası başlattı.

Tandoğan, Afrika Araştırmalar Derneği bünyesinde gerçekleştirdikleri bir faaliyet sırasında Nijerli bir öğrenci grubunun itirazı üzerine bu kampanyayı başlatmaya karar verdiklerini anlattı. Tandoğan ‘’Afrika’nın açlık, yoksulluk, kuraklık ve terör gibi olumsuz imajlarla tanımlamasına ve Afrikalılara yönelik ‘zenci’ gibi ayrıştırıcı sıfatların kullanılmasına karşı ‘kırmızı kart’ kampanyası başlattık. Ülkemizde eğitim-öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, Afrika üzerine konuşan, yanlış beyanat veren kim olursa olsun kırmızı kart gösterecek. ‘Bu anlattığınız Afrika yanlış bir Afrika. Doğru olan Afrika budur’ diyecekler’’ dedi. Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mouhamed Gueye ‘’Afrika ile ilgili olumsuz imajların yıkılması için Türkiye’nin hatta dünyanın böyle bir kampanyaya, böyle bir çalışmaya ihtiyacı var’’ diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...