Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AİHM Demirtaş’la ilgili temyiz başvurusunu kabul etti

Düzenleyen:
AİHM Demirtaş’la ilgili temyiz başvurusunu kabul etti

GÜNDEM Haberleri

AİHM, cezaevinde mahkum olarak bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'la ilgili Türkiye'nin temyiz başvurusunu kabul etti. Türkiye'nin temyiz başvurusunu kabul eden AİHM, Demirtaş için verilen "tutuklulukta makul sürenin aşılması ve tahliye" kararını yeniden ele alacak. Selahattin Demirtaş'ın davası, AİHM tarafından belirlenecek bir tarihte Büyük Daire tarafından görüşülerek karara bağlanacak.

Adalet Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), halen cezaevinde bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'la ilgili Türkiye'nin yaptığı temyiz başvurusunu kabul ettiğini açıkladı. Buna göre, Demirtaş'ın davasının AİHM Büyük Daire'de görülmesine karar verildiği belirtildi. Demirtaş'ın duruşması Strazburg'ta yapılacak.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), halen cezaevinde mahkum olarak bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'la ilgili Türkiye'nin temyiz başvurusunu kabul etmiştir. Buna göre, Selahattin Demirtaş davasının AİHM Büyük Daire'de görülmesine karar verilmiştir" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi, AİHM'in Türkiye davalarına bakan 2. Dairesi Selahattin Demirtaş tarafından yapılan bireysel başvuru (14305/17) ile ilgili kararını 20 Kasım 2018 vermişti. Söz konusu kararda başvuranın 'Tutukluluğunun makul şüpheye dayanmadığı' ve 'Anayasa Mahkemesi tarafından başvuranın bireysel başvurusu ile ilgili yapılan incelemenin kısa sürede tamamlanmadığı' yönündeki şikâyetleri açısından bir ihlal olmadığını hüküm altına almıştı.

Bu kararla birlikte davanın görülmesine yeniden başlanacak, başvurana ve hükümete davayla ilgili görüşleri yeniden sorulacak. AİHM tarafından belirlenecek bir tarihte bu dava ile ilgili Strazburg'ta duruşma yapılacak ve yeni bir karar verilecek."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...