Metrenin milyarda biri büyüklüğünde

Düzenleyen:
Metrenin milyarda biri büyüklüğünde

GÜNDEM Haberleri

Dünyada hayatı felç eden, binlerce kişinin ölmesine yol açan Covid-19 virüsü o kadar küçük bir organizma ki, boyutu ancak nanometre ile ölçülüyor.

Nanometre metrenin milyarda biri demek. Koronavirüs, 120 nanometre çapında bir mikroorganizma. Bu virüslerden 8 bin 333 tanesi yan yana dizilse ancak 1 milimetrelik bir boyuta ulaşıyor. Dâhiliye Uzmanı Dr. Cemal Nuri Gürbüz, boyutları çok küçük ama çok becerikli ve çok saldırgan olan bu yaratıkların aslında bazı hayvanların hücrelerinde canlılıklarını sürdürüp onlarda çoğu zaman hastalık yapmadığını söyledi. Sonra bir yolunu bulup insanlara geçtiklerinde kimlik değiştirdiklerini anlatan Gürbüz "Evde Kal" çağrısına uymanın şart olduğunu belirterek “Bu kurala uyulduğunda virüsler insandan insana geçemez, zamanla salgın durur" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...