Sosyal medya temsilcisine cezai müeyyide olmayacak

Sosyal medya temsilcisine cezai müeyyide olmayacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen süre 2 Kasım’da sona erecek.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Yaklaşık bir aydır sosyal medya yöneticileri ile süren görüşmelerde Türk tarafı yapıcı bir diyalog ile ilerlemeye çalışırken, Türkiye’deki düzenlemenin yalnızca muhataplık için temsilci bulundurma ve Türk vatandaşların verilerinin Türkiye’de kalmasını sağlamak olduğunu anlatıyor. Bu kapsamda sosyal medya şirketlerine yeni bir güvence verildiği de öğrenildi. Buna göre sosyal medya şirketlerine Türkiye’de temsilci bulundurmaları halinde, bu temsilcilerin yaşanacak sorunlarda yalnızca muhatap kılınacaklar, hiçbir şekilde cezai müeyyideye maruz bırakılmayacaklar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...