Tuhaf ziyarete Ankara resti

Tuhaf ziyarete Ankara resti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye diplomatik teamüllere uymayan bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkent Ankara'da üst düzey yetkililerle görüşmek yerine İstanbul'u ziyaret ederek, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi.

İstanbul'a gelmeden önce Türkiye'yi eleştiren Pompeo'ya Ankara'dan vize çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmek isteyen Pompeo'nun bu talebi kabul görmedi. Bu ziyaretin tüm teamül ve anlaşmalara aykırı olarak patrikhaneye siyasi bir kimlik yükleme niyeti taşıdığı kaydedildi. Biden sonrası Dışişleri Bakanlığı görevine son verilecek olan Pompeo'nun, yeni dönemde senatoda kendisine yer bulmak için Yunan lobisine göz kırptığı belirtiliyor.

“TÜRKİYE’NİN ASKERÎ GÜCÜ ARTTI BUNDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”
Türkiye ziyareti öncesi Fransız gazetesi Le Figaro’ya konuşan Pompeo, Türkiye’nin askeri kabiliyetinin arttığını belirterek bundan endişe duyduklarını söyledi. Pompeo ayrıca, ABD ve AB’nin Erdoğan’a karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...