Serap Yaşar: Dünya ayağa kalkmalı

Düzenleyen:
Serap Yaşar: Dünya ayağa kalkmalı

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu üyesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, TBMM'de "Göçmen Çocukların Korunması ve Kayıp Çocukların Kurtarılması" konulu konferansa ilişkin konuştu.

Avrupa'daki kayıp göçmen çocuklar konusuna işaret eden Yaşar "Bizler hep kayıp sayısına odaklanıyoruz. Sayıdan ziyade bu çocukların başına gelebilecek ihtimallere odaklanmalıyız. Bu ihtimal bir çocuğun bile başına gelse dünyanın ayağa kalkması gerekir" dedi. Devletlerin, bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmesini istediklerini ifade eden Yaşar, kayıp mülteci çocuklar konusunda somut adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Yaşar "Çocuk kayıplarını önlemede en etkili yöntem, onları ebeveynleri ile buluşturmak, aile bağlarını yeniden tesis etmek. Kayıpları önlemek, kaybolmuşları bulmaktan daha kolay" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...