Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkinci helikopter motoru da tamam

İkinci helikopter motoru da tamam

GÜNDEM Haberleri

TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından üretilen Türkiye’nin ilk millî Turboşaft Motoru TEI-TS1400, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın tören alanındaki katılımlarıyla TUSAŞ’a teslim edilmişti.

Yerli imkânlarla üretilen ilk helikopter olan Gökbey’e entegre edilmesi için gönderilen TS3 motorunun ardından TEI, aynı motorun ikiz kardeşi olarak belirtilen TS4’ün de üretim ve montajını tamamladı. İlk ateşleme ve çalıştırma testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığı TS4 motorunda “Ground Idle” güç seviyesine çıkartılarak projede önemli bir aşamaya ulaşıldı. Ayrıca yapılan testler, TEI mühendis ve teknisyenleri tarafından tasarlanıp geliştirilen “Millî Turboşaft Motor Test Bremzesi”nde hayata geçirilirken, sertifikasyon çalışmalarının hızlı yürütülebilmesi için proje kapsamında 4 adet motor test bremzesi kullanılacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...