FETÖ'den operasyonel hatlar üzerinden iletişim yöntemi

FETÖ'den operasyonel hatlar üzerinden iletişim yöntemi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, darbecilerin yayınladığı sözde atama listesinde isimleri bulunan eski generallerin yargılandığı davanın gerekçeli kararında, örgütün “operasyonel hat”larla haberleşme metodu gözler önüne serildi.

Sözde atama listesinde isimleri bulunan eski tuğgeneraller Celalettin Çoban ve Murat Yaygın’ın, yargılandıkları davanın gerekçeli kararında örgütün mahrem imamlarıyla örgütsel haberleşme amacıyla operasyonel hatlar üzerinden iletişime geçtikleri belirtildi. Gerekçeli kararda FETÖ’nün operasyonel hatlarla haberleşme yöntemini, haberleşmenin gizli tutulması ve asıl kullanıcı örgüt mensubuna ulaşılamaması için hedef şaşırtmak amacıyla kullanıldığı tespiti yapıldı. Kararda, örgüt hiyerarşisinin alt birimlerde yer alanların, kendi veya yakın çevrelerindekiler adına çıkardıkları hatları, mahrem yapılanmadaki kişilere verdikleri, kullanılan bu hatların yerine bir süre sonra yeni GSM hattı temin edildiği anlatıldı. Bu hatların, örgüt mensuplarınca bir süreliğine kullanıldığı, bazı eski telefonların parçalanarak farklı bölgelerdeki çöp kutularına atıldığı belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...