30 Aralık koronavirüs tablosu geldi, vaka 39 bin 681

Düzenleyen:
30 Aralık koronavirüs tablosu geldi, vaka 39 bin 681

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı 30 Aralık koronavirüs tablosunu açıkladı, durum pek iç açıcı değil yeni vaka sayısı 39 bin 681'i buldu, işte son durum...

Sağlık Bakanlığı Türkiye'nin 30 Aralık 2021 koronavirüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 39 bin 681 yeni vaka tespit edildi, 139 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tablo ile beraber önemli uyarılarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında; "İki faktörü birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor." ifadelerine yer verdi. 

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 86,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 59,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...