Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resim ve Heykel Müzesi açılışında açıklamalarda bulundu. ''Maalesef ülke olarak bir dönem eserleri koruma noktasında iyi bir imtihan veremedik.'' diyen Erdoğan ''Ülkemizin her köşesinden tarih fışkırıyor. Bu güzelliklere sahip olmak kadar emaneti korumak da büyük öneme sahiptir.'' mesajı verdi. Erdoğan ayrıca müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili "Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizi istismar etmek ne ahlakidir, ne insani ne de vicdanidir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu.

''Maalesef ülke olarak bir dönem eserleri koruma noktasında iyi bir imtihan veremedik.'' vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Sadece ihmalkarlıklar sadece imkanların kısıtlı olmasıyla husumet dolu adımlar atıldı. Ecdadın bize bıraktığı miras tasfiye edilmesi gereken bir yük olarak görüldü. Bu zihniyetin elinde Türkiye modern ve geleneksel sanat dallarında irtifa kaybetti. Sanat dalları ve sanatçıları arasında ayrım yapmadan destekleyici olduk. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü eser, proje ve çalışmaya her türlü sahip çıktık.'' ifadelerini kullandı. 

MÜZİSYEN ONUR ŞENER CİNAYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada Ankara'da istek şarkıyı bilmediği için zalimce öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetine yeniden değindi. Konunun istismar edildiğini söyleyen Erdoğan, "Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizi istismar etmek ne ahlakidir, ne insani ne de vicdanidir. Babasını kaybeden kız çocuğumuza, hayat arkadaşını kaybeden eşine yapılmış bir zulümdür. Faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisiz olacağız" şeklinde konuştu.

''ŞEHRİMİZE YAKIŞAN BİR ESER OLDU''

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün bu güzel binada Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz. Modern tasarımı, güvenlik donanımı ve estetik özellikleri ile Resim ve Heykel Müzesi her açıdan şehrimize yakışan bir eser oldu.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Cumhuriyet tarihimizin en köklü yapıları arasında yer alıyor. Binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar görüyordu. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacak."

''BİR DÖNEM MAALESEF İYİ BİR İMTİHAN VEREMEDİK''

Maalesef ülke olarak bir dönem eserleri koruma noktasında iyi bir imtihan veremedik. Sadece ihmalkarlıklar sadece imkanların kısıtlı olmasıyla husumet dolu adımlar atıldı. Devlet idaresinde makbul-makbul olmayan vatandaş ayrımına gidenler, benzer tavrı sanat dallarında da sergiledi. Ecdadın bize bıraktığı miras tasfiye edilmesi gereken bir yük olarak görüldü. Bu zihniyetin elinde Türkiye modern ve geleneksel sanat dallarında irtifa kaybetti.

Sanat dalları ve sanatçıları arasında ayrım yapmadan destekleyici olduk. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü eser, proje ve çalışmaya her türlü sahip çıktık.

KOLEKSİYON SAYISI 10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

164 müzeyi tamamen yeniledik, 56 müzeyi ilk kez ziyarete açtık, 18'ini de yeni inşa edilen binalarında ziyaretçileri ile buluşturduk. 1937’deki ilk sergide sadece 320 eser varken, bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin koleksiyonu 10 binin üzerine çıkmıştır.

Nerede bir ata yadigari eserimiz varsa buluyor, ihya ediyor, sahip çıkıyoruz. 9 bin 134 eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk. 

Göreve geldiğimizde 59 olan özel tiyatro sayısı 428'e yükseldi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...