Adana'da klimayı bulan ABD'li mühendisin anısına tatlı dağıttılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Hava sıcaklıklarının rekor kırdığı ve 40 dereceyi aştığı Adana'da klimayı bulan ABD'li mühendis Willis Haviland Carrier anısına tatlı dağıtıldı.

Dünya genelinde üst üste sıcaklık rekorları kırılırken, Türkiye'de de sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Adana'da sıcaklıklar gölgede 42,2 derece olarak ölçülürken, park ve bahçelerdeki termometreler ise 52 dereceye ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların hafta sonuna kadar devam edeceğini belirterek vatandaşara 'sokağa çıkmayın' uyarısında bulundu.

KLİMAYI BULAN MÜHENDİS İÇİN TATLI DAĞITTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda hizmet veren bir tatlı işletmecisi, şu anki klimaların çalışma sistemine benzeyen ilk klimaların adımlarını 1902'de atan ABD'li mühendis Willis Haviland Carrier'ı anmak istedi.

Tatlı işletmecisi Kasım Yergin, iş yeri önüne "Bu sıcak zor günde klimayı bulan Willis Haviland Carrier'i saygıyla anıyoruz" yazılı pankart astı.

Yergin, masa kurarak yoldan geçenlere 5 tepsi kaymaklı kadayıf dağıttı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...