Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz
Gündem

Bakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz

Son Güncelleme: 01 Ocak, 2023 - 17:48
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz
Fotoğraf Başlığı Bakan Karaismailoglu'nda 2022 degerlendirmesi: Ülkemizin dört bir kösesine imza atiyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022'de hayata geçirdikleri mega projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını bildirdi. Karaismailoğlu, "Son 20 yılda ulaştırma ve iletişim alanında nice başarılara imza attık." dedi.

Kaydet
a- | +A

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2022 yılında imza attıkları projelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Geçen yıla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışıyla "hızlı" bir başlangıç yaptıklarına işaret eden Karaismailoğlu, böylece demir yolu ağının gücüne güç kattıklarını belirtti.

HIZLI TREN HATTI

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nda ise hem yük hem yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, "Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 20 dakikadan 40 dakikaya düştü. Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya indi." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz
Başlık ResmiBakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz

"NİCE BAŞARILARA İZMA ATTIK"

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da mega projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerin ülkemizin geleceğinde büyük pay sahibi olmasının gururunu taşıyoruz. Projelerimiz, eserlerimiz ve hizmetlerimiz Türkiye Yüzyılı'na sağlam adımlarla ilerleyen güzel vatanımızın yolunu açıyor. Son 20 yılda ulaştırma ve iletişim alanında nice başarılara imza attık. 1915 Çanakkale Köprüsü gibi nice dev eseri ülkemizin ticaretine, turizmine kazandırdık. Hiç şüphesiz 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu da Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen en müstesna projelerden biridir. Ülkemize sağladığı ve sağlayacağı faydaların yanı sıra dünyanın hizmetine sunduğumuz bir mühendislik başarısıdır. İlklerin ve enlerin projesi 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 metrelik kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik mimari amaçlı top mermileriyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olarak da tarihe geçti."

Bakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz
Başlık ResmiBakan Karaismailoğlu'nda 2022 değerlendirmesi: Ülkemizin dört bir köşesine imza atıyoruz

1915 Çanakkale Köprüsü, 2022'nin tarihi projeleri arasında yer aldı.

HAVALİMANI YATIRIMLARI

Havacılık alanında da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Yeni Havalimanı ile Tokat'ın kalkınma seferberliğini daha ileri noktalara taşıdıklarını ifade etti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın da dünyanın sayılı projeleri arasında yer aldığının altını çizen Karaismailoğlu, deniz dolgusu üzerinde inşa edilen havalimanının Avrupa'da örneği olmadığına dikkati çekti.

İleri mühendislik çözümleri kullanılan ve tamamen Türk mühendis ve çalışanlarının eseri olan, ülkenin denize dolguyla yapılan ikinci havalimanı durumundaki projeyi, dünya ulaşımına, ticaretine, turizmine armağan ettiklerini belirten Karaismailoğlu, "Bu eserimiz, Türkiye adına ekonomik bir değer olmanın ötesinde ileri mühendislik kabiliyetlerimizin dünyaya ışık tutan ölçekte olduğunun somut bir örneğidir." ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'yi geleceğe ulaştıracak devasa eserleri projelendirirken ülkenin destanlarla dolu şanlı tarihinden, Türk milletinin inancı, değerleri, örfü ve kültüründen ilham aldıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nı projelendirirken bölgedeki hayatın ayrılmaz bir parçası olan çay kültüründen ve yöresel mimariden oldukça faydalandıklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı Yeni Terminal Binası Projesi ile de yıllık yolcu kapasitesinin 700 bin yolcunun üzerine çıkarıldığını, havalimanından İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarına seferler gerçekleştirildiğini ifade etti.

"İSTANBUL'U MODERN RAYLI SİSTEM AĞLARIYLA DONATIYORUZ"

Ankara-Kayseri seyahat süresini 2 saate düşürecek Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temelini attıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, hattın, tamamlandığında Ankara-Sivas yüksek hızlı demir yoluyla entegre olacağını da bildirdi.

Şehiriçi raylı sistemler üzerinde de proje çalışmalarının devam ettiğini ve bu kapsamda geçen yıl Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nı hizmete açtıklarını ifade eden Karaismailoğlu, günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve saatte 80 kilometre hıza sahip Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ile Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı seyahat süresinin 10 dakikaya düştüğüne dikkati çekti.

Karaismailoğlu, "Projelerimizle, İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla baştan başa donatıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep'te 25,5 kilometre uzunluğundaki Gaziray Projesi'ni tamamladıklarını belirten Karaismailoğlu, "Güzergahta 2 hızlı tren hattı ve 2 banliyö hattı olmak üzere elektrikli ve sinyalli 4 demir yolu hattı yaptık. 16 istasyon bulunan Gaziray'ın günlük yolcu kapasitesi ise 350 bin." bilgisini verdi.

"UYDU FİLOMUZUN EN GÜÇLÜSÜ TÜRKSAT 5B'Yİ HİZMETE ALDIK"

İletişim alanında da yatırımların hızla devam ettiğini ve bu kapsamda 2022'de Türksat 5B uydusunun hizmete alındığını belirten Karaismailoğlu, "Uydu filomuzun en güçlüsü olan Türksat 5B'nin kapasitesi, sabit uydulara göre 20 kat daha fazla olacak. Bir yıl içinde iki ayrı haberleşme uydusunu başarıyla uzaya gönderen dünyada sayılı ülkeler arasında yerimizi aldık. Cumhuriyet'imizin yüzüncü yıl dönümünde, yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile ilk 10 ülke arasında yerimizi alacağız." ifadelerini kullandı.

"PHASELİS TÜNELİ İLE TURİZM MERKEZİ ANTALYA'DA ULAŞIMI RAHATLATTIK"

Karaismailoğlu, Malatya şehir merkezinden geçen mevcut yolda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltan Malatya Çevre Yolu Projesi'ni hayata geçirdiklerini, 26 kilometrelik 1. kesimin hizmete açıldığını bildirdi.

Antalya'da açılan Phaselis Tüneli'ne değinen Bakan Karaismailoğlu, "Tünel, 1305 metre uzunluğunda 2x2 şeritli çift tüpten oluşuyor. Yol güzergahı 2 kilometre, seyahat süresi de 10 dakika kısaldı. Bu tünel, sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandırıyor, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlıyor." bilgisini verdi.

"ZONGULDAK-KİLİMLİ SEYAHAT SÜRESİ 5 DAKİKAYA İNDİ"

Karaismailoğlu, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Zonguldak-Kilimli mesafesinin 4,5 kilometre kısaldığını, 40 dakikada geçilen güzergahta seyahat süresinin 5 dakikaya düştüğünü ve Filyos Limanı'na ulaşımın kolaylaştığını bildirdi.

Kaynarca-Karasu yolunu tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, İzmit-Kandıra-Kaynarca Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla güzergahın 15 kilometre kısalacağını, seyahat süresinin de 60 dakikadan 40 dakikaya ineceğini ifade etti.

"YENİDEN İNŞA ETTİĞİMİZ KÖPRÜLERLE SEL BÖLGESİNDE GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLADIK"

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları ile Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki yoğun ağır taşıt trafiğinin şehir merkezlerinin dışına alındığını belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, böylece trafik akışının, bölünmüş yol kalitesiyle, daha konforlu ve emniyetli hale getirildiğini kaydetti.

Sinop'ta sel bölgesinde zarar gören Ayancık İkisu, Şevki Şentürk ve Taşova Sanayi Mahallesi köprülerini yeniden inşa ederek hizmete açtıklarını ve bölgede güvenli ulaşımın sağlandığını ifade eden Karaismailoğlu, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Adana Baklalı Köprülü Kavşağı'nın 213 kilometrelik otoyol projesinin bir bölümünü oluşturduğunu, kavşağın açılmasıyla hem sanayinin gelişiminin hızlandığını hem de ulaşımın kolaylaştığını vurguladı.

"YENİ YUSUFELİ BARAJ YOLUNDA 56,7 KİLOMETRELİK TÜNEL İNŞA ETTİK"

69,2 kilometre uzunluğunda inşa edilen Artvin Yeni Yusufeli Yolları Projesi'nde 56,7 kilometre uzunluğunda 39 adet tünel, 3 bin 615 metrelik 19 adet köprü ve viyadük bulunduğunu belirten Karaismailoğlu, 2003 yılında Türkiye genelindeki bütün tünellerin uzunluğu 50 kilometre iken, sadece Yusufeli Barajı'nın etrafında 56,7 kilometrelik tünel inşa edildiğine dikkati çekti.

Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü ile Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini kesintisiz bağladıklarını bildiren Karaismailoğlu, Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü ile "Toroslara adeta mühür vurduklarını" ifade etti.

Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya ve Assos tünellerinin hizmete alınmasıyla onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları'nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, ayrıca 50 bin fidan dikerek bölgenin habitatına ilave fayda sağladıklarını bildirdi.

"ÜLKEMİZİN DÖRT KÖŞESİNE İMZAMIZI ATIYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'na da değinerek, bu yolun, Doğu Anadolu Bölgesi'ni Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan kuzey-güney aksının önemli bir parçası olduğunu kaydetti.

Karaismailoğlu, Malatya Hekimhan Yolu, Diyarbakır Güneybatı Çevreyolu, Bitlis Çevreyolu ve kavşağı, Bursa Togg Fabrika yolları, Balıkesir Bandırma Girişi Köprülü Kavşağı, Horasan Karakurt Yolu Taşlı Güney 2 Viyadüğü, Batman Hasankeyf Tüneli ve bağlantı yolları, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevreyolu, Mersin-Tarsus Otoyol Ayrımı ve Mersin OSB Bağlantı Kavşağı, Samsun Kavak-Asarcık Yolu, Mardin Midyat Şehir Geçişi Bağlantı Yolları ve Midyat Nusaybin Yolu, Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yolları ile Erzurum İspir Rize Yolu'nun da geçen yıl hizmete açılan projeler arasında yer aldığını hatırlattı.

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl "Türkiye'nin dört bir köşesine imza attıklarını", bu yıl da çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi.

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Ocak, 2023 - 17:48
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın otopsi raporuyla ilgili iddia kan dondurdu
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın ...
    Kaydet
  • 2
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu! Yazışmalar ortaya çıktı: Çok özledim
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu!
    Kaydet
  • 3
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni konut fiyatları
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni ko...
    Kaydet
  • 4
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başlandı! İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödeme takvimi
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başland...
    Kaydet
  • 5
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı? Yeni bölüm tarihi gündemde
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı?
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Onurlu çıkış arayışı
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay İlber Ortaylı’nın ardından...
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Hesaplar yeniden...
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Bitiyor...
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci İlber Ortaylı’nın ardından
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • G.Saray'da İrfan Saraloğlu'ndan F.Bahçe itirafı
    G.Saray'da İrfan Saraloğlu'ndan F.Bahçe itirafı
    Kaydet
  • Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Kaydet
  • Türkmenli Göleti yeniden canlandı! Su seviyesi artıyor
    Türkmenli Göleti yeniden canlandı! Su seviyesi artıyor
    Kaydet
  • Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Kaydet
  • İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Ardahan'da kar yeniden başladı! Kent gece yarısı beyaz örtü ile kaplandı
Ardahan'da kar yeniden başladı!
Kaydet
Aksaray'da feci kaza! Bayram tatili için memlekete gidiyorlardı, bir aile yok oldu
Bayram tatili için memlekete gidiyorlardı, bir aile yok oldu
Kaydet
Şehirler yanıyor, Tel Aviv'de sirenler çalıyor! İsrailliler elektriksiz kaldı
Şehirler yanıyor, Tel Aviv'de sirenler çalıyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası