Bakan Yanık açıkladı: AK Parti'den kadınlara yeni emeklilik müjdesi, 3’te 1’ini devlet ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Yanık açıkladı: AK Parti'den kadınlara yeni emeklilik müjdesi, 3’te 1’ini devlet ödeyecek

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti seçim beyannamesinde de yer alan ev kadınlarına yönelik emeklilik desteği hakkında yeni açıklamada bulundu. Bakan Derya Yanık, emekli olacak kadınların primlerinin 3’te 1’ini devletin ödeyeceğini müjdeledi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yanık, “Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ev kadınlarımızın primlerinin 3’te 1’ini biz ödeyeceğiz” dedi.

EV KADINLARININ PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Bizim 20 yıldır AK Parti iktidarları olarak yapmaya çalıştığımız şey aralıksız bir biçimde hiçbir vatandaşımızın sosyal güvenlik çemberi dışında kalmaması. Nitekim 18 yaş altı sağlık hizmeti doğrudan doğruya devletin gözetiminde. Ev kadınları; bu sosyal güvenlik çemberinin nispeten dışında kalmışlardı. Biz orayı biraz daha teşvik etmek ve kolaylaştırmak içn dedik ki bireysel emeklilik sistemine dahil olan hanımlarımızın sigorta primlerinin 3’te 1’ini biz ödeyeceğiz. Ev kadınlarımız da hem sosyal güvence içerisinde olacaklar. Hem de emeklilik günleri geldiğinde maaşlarını almaya başlayacaklar” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN İKTİDARINDA KADINA SOMUT DESTEK VERİLDİ

Kadın halkarı konusunda bir adım dahi geri atmayacaklarını vurgulayan Bakan Derya Yanık, "Bugüne kadar çok açık ve sarih bir biçimde Cumhurbaşkanı’mız şunu söyledi. Bizim yaptığımız çalışmalardan hiçbir kadının mağduriyeti yok. Burada; Cumhurbaşkanımızın 21 yıllık iktidar döneminde kadınlarla alakalı destek mekanizmalarının elle tutulur, gözle görülür somut çalışmalar yapılmaktadır. AK Parti iktidara geldiğinde kız çocukları ile erkek çocukları arasında niye o kadar fark vardı? Bugün kız ve erkek çocuklar arasındaki okullaşma oranı azaldı hatta belki erkek çocukları destekleme zorunda kalacağız. Şiddetle mücadele noktasında yasal mevzuatların düzenlenmesi noktasında, destek mekanizmalarının düzenlenmesi noktasında aralıksız bir çalışma var" diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE 1.8 MİLYAR TL KAYNAK AKTARILDI

Bakan Derya Yanık, aynı zamanda 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı. Yanık, şunları söyledi:

"Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük, 18 ilde 53 ayni bağış deposu kurduk. Deprem bölgesinde 3 bin 960 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personellerimiz ile ASYA ekiplerimiz, 2 bin 850 çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerimizin de desteği ile toplamda 6 bin 810 kişi bu organizasyonda yer aldı.

Bakanlık olarak depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamayı da sürdürüyoruz. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması içinse bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık."

Kaynak: Yeni Akit, İhlas Haber Ajansı

Derleyen: Türkiye Gazetesi

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...