Bozulan asansör engelli vatandaşın kabusu oldu: 45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bozulan asansör engelli vatandaşın kabusu oldu: 45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum

GÜNDEM Haberleri

İş kazası sonucu engelli kalan vatandaş yaşadığın binada bulunan asansör bozulunca evinde mahsur kaldı. Durumun düzeltilmesi için başvurduğu her yerden eli boş dönen İdris Mergün "45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum" sözlerini kullandı. Günde iki kez yetkili yerleri arayan Mergün yardım eli bekliyor.

Antalya'da İdris Mergün isimli engelli vatandaş yaşadığı binadaki asansörün bozulmasıyla kendi evinde mahsur kaldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Geçirdiği iş kazasının ardından 12 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan İdris Mergün, ikamet ettiği apartmanın asansörü çalışmadığı için 45 gündür evinde hapis hayatı yaşıyor. Apartmanda engelli rampasının da bulunmadığını belirten Mergün, asansör ve engelli rampası konusunda çalmadığı kapı kalmadığını, bir türlü çözüm bulamadığından yakındı.

2011 yılında çalıştığı inşaatta geçirdiği iş kazasının ardından omurilik felçli olarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan 41 yaşındaki İdris Mergün, 3 ay önce bir apartmanın 4. katındaki dairesine taşındı. Taşındığı günden itibaren apartman girişinde asansöre kadar olan merdivenlerde engelli rampası olmadığı için sorun yaşayan, eşi ve çocuklarının yardımıyla asansöre kadar gelebilen İdris Mergün, 45 gün önce asansörün de bozulmasıyla evinde hapis hayatı yaşamaya başladı.

Bozulan asansör engelli vatandaşın kabusu oldu: 45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum

KİMSE ÇÖZÜM BULAMIYOR

İnşaat ustalığı yaptığını, Karacalar Mahallesi'nde bir inşaatta çalışırken 2011 yılında kaza geçirdiğini belirten İdris Mergün, “O günden beri omurilik felçli olarak tekerlekli sandalyede yaşamımı sürdürüyorum. 2,5-3 ay önce Sarılar’da site içerisinde bir ev aldım. Eve taşınırken ilk dikkatimi çeken şey, sitede engelli rampasının olmamasıydı. Bir süre sonra binamızın asansörü arızalandı." ifadelerini kullandı.

Bozulan asansör engelli vatandaşın kabusu oldu: 45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum

45 GÜNDÜR EVİN KAPISINDAN BİLE ÇIKAMADIM

Mergün sözlerine "Yöneticiye her sorduğumda bugün yapılacak-yarın yapılacak gibi sözler işittim. Bugün asansörün bozulmasının üzerinden 45 gün geçti. Manavgat Belediyesini aradım ve belediye başkanına binamızın yeni bir bina olduğunu, engelli rampası olmadığını, asansörünün de bozuk olduğunu, engelliler için yardımcı olmasını söyledim. Bana geri dönüş yapılacağı söylenmesine rağmen ne yazık ki geri dönen olmadı. Hala haber bekliyorum. Daha sonra 2 defa ilgili bakanlığı arayarak şikayette bulundum. Hala bir sonuç alamadım. Ben 45 gündür kendi evimde açık cezaevi hayatı yaşıyorum. 45 gündür ben evimin kapısından dışarı bile çıkmadım” diye devam etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...