CHP ve HDP, PKK'nın iftirasında birleşti! Kimyasal yalanına tepki yağıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP ve HDP, PKK'nın iftirasında birleşti! Kimyasal yalanına tepki yağıyor

Gündem Haberleri

Millî Savunma Bakanlığı, TSK’nın Kuzey Irak’ta “kimyasal silah” kullandığı iddialarına sert çıktı, “Başarıya gölge düşürülmek isteniliyor” dedi. Güvenlik Uzmanı Başbuğ ise “Bütün dünya biliyor ki Mehmetçiğin postal sesi merhamet ve şefkat sesidir” diye konuştu.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Önce HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ardından Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve son olarak CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun PKK’nın “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kimyasal silah kullanıyor” iftirasına sahip çıkması büyük tepki çekti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı hakkında soruşturma başlattı.

Devlet karşıtı ve terör desteği söylemleri ile sürekli gündeme gelen CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun üstelik bu ilk vukuatı değil. ‘Ermeni Soykırımı var’ diyor, teröristlere sahip çıkıyor.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen ‘Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘kimyasal silah’ kullanıldığına’ yönelik iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” denilirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “TSK, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır” ifadelerini kullandı.

Gelen diğer tepkiler şöyle:

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: TSK’yı kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır.
  • AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: Tarafımız net! Kahraman Türk Ordusu! Büyük Türk Milleti, şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti.. Terörist ölüsüne ah çekip, SİHA’lardan rahatsız olanlar değil. 

EMEKLİ ALBAY: YENİ YASA DEVREYE GİRMELİ

TSK’ya yönelik iftirayı değerlendiren Güvenlik Politikaları Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ “Bu iddialar malum yerlerden gelme. Demirtaş denilen eli kanlı katil ve tabip diye gezinen kurumun temsilcileri bu iddiayı sahiplendi” dedi.

Başbuğ şunları söyledi: "Bunlar devlet düşmanı, sürekli Türkiye aleyhine faaliyette bulunan yapılar. Bu asılsız yalanlara sahip çıkanlar bizleri şaşırtmadı. Böyle şerefsiz bir iddianın içimizden çıkması üzücü. Bütün dünya biliyor ki Mehmetçiğin postal sesi merhamet ve şefkat sesidir. Bunun bir de hukuki bir karşılığı olmalı. Dezenformasyon yasası tam da burada devreye girmeli. Hesabı sorulmalı. Sorulmadığı için böyle cesaretleniyorlar. Bu tür yapılar sorgulanmalı ve yeniden dizayn edilmelidir."

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...