Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismarla adalet aranmaz
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismarla adalet aranmaz

Son Güncelleme: 19 Haziran, 2017 - 21:39
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismarla adalet aranmaz
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaskani Erdogan: Istismarla adalet aranmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları vefa iftarında konuşma yaptı.

Kaydet
a- | +A

AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Vefa İftarı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “AK Parti olarak 2002 Kasım ayından beri yaklaşık 15 senedir milletimize hizmet etmenin haklı gururunu taşıyoruz. Bu dönemde eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, gıda tarımda, aklınıza gelen her alanda cumhuriyet döneminin tamamında yapılanların kat kat üstünde hizmetler verdik. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Ekonominin adeta çökme dönemine geldiği bir Türkiye’yi aldık 2003 yılında, o günden bugüne 3 kat büyüttük. ‘Bitti, ayağa kalkamaz, göçtü, gitti gidiyor’ dediler, onlar öyle dedikçe biz daha da palazlandık, çok daha güçlendik. Hiçbir zaman onlar hedeflerine ulaşamadılar. Ama biz en be an hedefe doğru gidiyoruz. Çünkü biz şunu biliyoruz; hedefe ulaşmayan kısrak utansın. Yarınlarından umudunu kesmiş bir ülkeyi darbe teşebbüsü dahil birçok badireyi rahatça atlatan güçlü bir yapıya kavuşturduk. Şimdi birileri yürüyor sokak, cadde. Demirel’in dediği gibi yollar yürümekle aşınmaz. Bunlarda bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar. Ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismar ile adalet aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir.

Anayasanın 138. maddesi kim için?

Siz bu ülkede parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veya adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara saygı duymak zorundasınız. ‘Anayasa devletiyiz, hukuk devletiyiz’ diyorsunuz. Anayasanın 138. maddesi kim için? Kim olursa olsun eğer birileri bırakın hükmetmeyi, tavsiye dahi edemez. Yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almak isteyenlerde aynı durumlarla yarın karşı karşıya kalabilirler. Yargı onlar içinde geçerlidir. Biz partimizin kapatılma döneminde hep arkadaşlarıma şunu tavsiye ettim, ‘sabır, sabır, sabır.’ Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz ülkemizi hendekler, çukurlar açanlar gibi, bombalarla tehdit edenler gibi şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle, her tarafı tahrik etmek suretiyle biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi hukuk standartları içinde mücadele vererek yürüttük, tesis ettik” diye konuştu.

“Bunlar hep önümüzü kestiler, hala da önümüzü kesiyorlar''

Esnafın siftahsız dükkan kapattığı bir Türkiye’den rekor düzeyde büyüyen, üreten, ürettiğini dünyaya satan ülke konumuna bütün bu yaşananlara rağmen gelindiğinin altını çizen Erdoğan, “Bunlar hep önümüzü kestiler, hala da önümüzü kesiyorlar. Biz bunlara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye elbette önce milletimizin emeğinin sonra da AK Parti’nin son 15 yılda hayata geçirdiği reformların eseridir. En büyük reformumuz ise ülkemizde devlet ile millet arasındaki soğukluğun ortadan kaldırılması, cumhur ile cumhuriyetin barıştırılmasıdır. Bizim bir Rabia‘mız var dedik. Utanmadan sıkılmadan, ‘teröristlerin işaretine kendilerine işaret edindiler’ diyor. Sen bunun içinde ne var biliyor musun? Sen Arapça Rabia nedir onu da bilmezsin. Bunun içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Bunun hangisine karşısın? Senin 6-7 tane okun var, Sakarya’da bir vatandaş sordu ‘saysana bana bu 6 tane oku’ dedi, sayamadın. Biz Rabia’mız diyoruz kızıyorsun, niye rahatsız oluyorsun. Sizin gibi dünyanın ileri gelen malum tiplerinin işaretini yapmıyoruz. Biz ülkemizi bütünleştirecek bir içeriği, Rabia’mızı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“Haticelerimizin sayısının artması lazım”
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet asla tanımıyoruz. Kimse bu yollara tevessül etmesin. Bu yollara tevessül edenler nasıl şimdi bedelini ağır ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Gabar’da da, Tendürek’te de, Kato’da da, Cudi’de de ödeyecekler. Bu konuda durmak yok, yola devam” şeklinde konuştu.

Partililer içinde bulunan AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ı işaret ederek, “Onun için Haticelerimizin sayısının artması lazım. Tarihte Nene Hatunlarımız var, şimdi de bizim Haticelerimiz var” ifadelerini kullanan Erdoğan, “15 Temmuz’da hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde gördük ki milletimiz devletine tüm kalbi ve gücüyle sahip çıkmaktadır. Dünyanın en güçlü ülkelerini dahi sarsacak 15 Temmuz ihanetinin üstesinden bu şekilde geldik. Bir ülkenin en büyük gücü silahı değildir, bunlar elbette önemli, ama bir ülkenin asıl gücü kendisine sahip çıkacak halkıdır. Milleti ile kenetlenmiş bir devleti dize getirecek hiçbir fani güç yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerine de değinerek, partililerden var güçleri ile çalışmalarını istedi. İl ve ilçe kongrelerinin başlayacağını hatırlatan Erdoğan, “Teşkilatlarımızın tüm kademelerini yeni dönemin gerektirdiği birikime, dinamizme ve üretkenliğe sahip kadrolarla tahkim etmeliyiz. Metal yorgunluğu gösteren teşkilatlarımızı mutlaka yenilemeliyiz. AK Parti teşkilatlarında görev almak hizmet yarışında kulvara girmek demektir. Böyle bir yarışta geri kalmanın bedelini o kişiler değil, milletimiz ve ülkemiz öder. Hiçbirimizin öyle bir hakkı yoktur” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 19 Haziran, 2017 - 21:39
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Kaydet
Greenwood kaçıyor! Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Kaydet
Talep toplama yarın başlıyor! Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası