Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dev projelerin açılışında açıklamalar: 2053 vizyonunun inşasına başlıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dev projelerin açılışında açıklamalar: 2053 vizyonunun inşasına başlıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çanakkale ile birlikte 81 vilayetin tamamını saran yeni bir heyecanı yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı adı altında karşılamaya hazırlanıyoruz. İnşallah 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Ayvacık – Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Törende konuşan Erdoğan, ''Açılışını yaptığımız bu yolla birlikte bölgede artık bölünmüş yol standardına sahip olmayan ana güzergâh bırakmadık. Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların ve rölyeflerin projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

50 DAKİKALIK YOLCULUK 5 DAKİKAYA İNDİ

Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakika indiğini belirten Erdoğan, ''Açtığımız tüneller sayesinde Kaz dağlarının o muhteşem tabiatını en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2 buçuk kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Açtığımız tüneller sayesinde Kaz Dağları'nın o muhteşem tabiatına en küçük zarar vermedik. 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle el edilen kazanç yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor. 

''2053 VİZYONUMUZUN İNŞASINA BAŞLIYORUZ''

Çanakkale ile birlikte 81 vilayetin tamamını saran yeni bir heyecanı yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı adı altından karşılamaya hazırlanıyoruz. İnşallah 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz.

Vatandaşlarımıza konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz. Bu proje yazın tatilcilerin, kışın bölge halkının ulaşımını rahatlatacak.

''HAYAT PAHALILIĞININ GETİRDİĞİ SIKINTILAR OLMAKLA BERABER, KARARLIĞIMIZ DAHA BÜYÜKTÜR''

Cumhuriyetimizin 100. yaşını, Türkiye 100 yılı atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda, Türkiye'yi büyük dönüşüme hazırlıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda hamdolsun ülkemizi dünyanın en iyileri arasında getirmek için gereken alt yapıyı kurduk. Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılar olmakla beraber, kararlığımız daha büyüktür.

Gençlerimizin Türkiye 100 yılı konusundaki, heyecanını söylemek bile istemiyorum. 

''TÜRKİYE ASLA HARİTADA GÖRÜNEN SINIRLARINDAN İBARET DEĞİLDİR''

Bütün projelerimizin açılışına ara vermeden devam ederken yeni bir vizyon inşa ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi Türkiye asla haritada görünen sınırlardan ibaret değildir. 

Gençlerimizin Türkiye yüzyılı konusundaki heyecanının büyüklüğünü söylemeye gerek bile duymuyorum. Bunun için eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bu projelerin açılışına ara vermeden yeni bir vizyon inşa ediyoruz. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...