Erciyes'te tam isabet: 12'den vurduk

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erciyes'te tam isabet: 12'den vurduk

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bir hafta içerisinde dört tatbikat planlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ikinci tatbikatı dün Erciyes’te yapıldı. Tatbikatta; 652 personel, 67 araç, 354 değişik silah yer aldı. Yedi ülkenin katıldığı tatbikat, hava indirme ile sona erdi

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Etrafı ateş çemberi olan Türkiye, silahlı kuvvetlerini her an ve her ihtimale hazır tutmak için yoğun çaba harcıyor. Suriye’de terör devleti kurulmak isteniyor. Kuzeyde, Rusya-Ukrayna savaşı ve Azerbaycan-Ermenistan gerilimi sürüyor. Birçok ülkenin çıkar hesabı yaptığı Doğu Akdeniz her an patlamaya hazır bomba gibi. Ankara da çevresinde bu gelişmeler yaşanırken ekim ayı içinde tatbikatlara ağırlık verdi. Önce Ateş Serbest tatbikatında TSK’nın vurucu gücü başarıyla test edildi. Ardından KKTC açıklarındaki tatbikatla “D. Akdeniz bizden sorulur” mesajı verildi. TSK, dün de “Erciyes 2023” tatbikatını tamamladı. Türkiye, Azerbaycan, Pakistan, Gürcistan, İspanya, İtalya, Libya askerleri birçok senaryoyu gerçekleştirdi. Teröristler etkisiz hâle getirildi, esirler kurtarıldı. SİHA’lar, hedefleri tam isabetle imha edip göz doldurdu. Bu arada önümüzdeki hafta cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle Azerbaycan’la da ortak bir tatbikat düzenleyeceğiz. 

r-997881#

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...