Ok'u öldüreceklerdi! FETÖ'cü doktorun verdiği ilaç vekilin kalbini durdurdu

- Güncelleme:
Ok'u öldüreceklerdi! FETÖ'cü doktorun verdiği ilaç vekilin kalbini durdurdu

GÜNDEM Haberleri

İsmail Ok’un Ankara’da gribal enfeksiyon şikâyetiyle gittiği özel hastanede verilen ilaç nedeniyle kalbi durdu. İlacı veren tıp profesörünün FETÖ’den hüküm giydiği öğrenildi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 30 Eylül’de gribal enfeksiyon nedeniyle Ankara Çukurambar’daki özel bir hastaneye gitti. Vücut kırgınlığını gideren serum ve vitamin almak istediğini doktora bildiren Ok’a, kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verildi. Bunun etkisiyle kalbi ve solunumu duran Ok, yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanede 7 saat yoğun bakımda tutulan ve ailesinin talebi üzerine entübe hâlde Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Ok, buradaki 4 günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Milletvekili Ok’un şikâyeti üzerine yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında soruşturma açıldı. Gözaltına alınan şüpheli Prof. Dr. Ali A, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YANLIŞI KABUL ETTİ

Savcılığın tutuklama talep yazısında, şüphelinin olay günü müşteki İsmail Ok’a, ameliyat esnasında kalp ve solunum kaslarını yavaşlatması için kullanılan “Muscobloc” ilacını verdiği belirtildi. Yazıda, soruşturma başladıktan sonra özel hastaneden Ok’a ait tedavi evrakının istenildiği ancak kayıtların şüpheli tarafından sistemden silindiğinin tespit edildiğine dikkat çekti.

‘‘ÖZENSİZ’ AÇIKLAMA

Savcılık ifadesinde, olayın yaşandığı özel hastanenin VİP bölümünde dâhiliye ve nefroloji uzmanı olarak görev yaptığını belirten şüpheli Ali A, müşteki İsmail Ok’un kırgınlığının olduğunu, kendisine klima çarptığını söylediğini aktardı. Şüpheli Ali A, şu beyanda bulundu: Hastanın durumuyla ilgili hastanın yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştım. Hastanın oğlunu aradığım zaman, hastaya yanlış ilaç uyguladığımıza dair bilgi vermemiştim. Ancak sonraki bir tarihte hastanın doktor olan oğluna yanlışlıkla Muscobloc verildiğini söyleyerek özür diledim. Özensizliğim olmuş olabilir ancak kesinlikle müştekiye yönelik kasıtlı eylemim olmamıştır.

6 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

Öte yandan Prof. Dr. Ali A. hakkında 2020’de FETÖ üyeliğinden soruşturma açıldığı öğrenildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonundan Ali A, “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dosyanın, kanun yolu incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinde olduğu bildirildi.

“DEHŞETE DÜŞTÜM”

Hiçbir kronik rahatsızlığının bulunmadığını belirten İsmail Ok şunları söyledi: Bana bu ilacı veren tıp profesörünün FETÖ’den ceza aldığını öğrendim, hâliyle dehşete düştüm. Bu kadar olay peşi sıra tesadüfen olur mu? Hastane yönetimi de doktor da itiraf etti. Yürüyerek gittiğim hastanede kalbim ve solunumum durmuş yani ‘arrest’ olmuşum, o anda eşimin yanımda olması büyük şanstı. Devletimizin olaya el koyması sonucunda bugün tekrar hayattayım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...