Fitne yuvasının fişi çekildi! Ekşi Sözlük'e erişim engeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fitne yuvasının fişi çekildi! Ekşi Sözlük'e erişim engeli

GÜNDEM Haberleri

Binlerce insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş depremi sonrası kin kusmaya devam eden, asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında büyük rol oynayan Ekşi Sözlük için adım atıldı.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında büyük rol oynayan Ekşi Sözlük’e erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellendi.

Geçtiğimiz yıllarda İslam’a ve Peygamberimiz hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme yönelik hakaretlerin yer aldığı ve tepkilere rağmen kaldırmadığı Ekşi Sözlük, depremde de yalanlarını sürdürdü.

İşte o iftiralardan bazıları:

  • Bölücü paylaşımlar yapıp “Sünni AK Parti iktidarı, halkı Alevi olan Hatay’a yardım etmedi ve kutsal mezhep savaşı yaşandı” dediler.
  • Devlet bütün imkânlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürürken, enkaz kaldırma işleminin iktidara yakın inşaat firmalarına verildiğini yazdılar.
  • Deprem haberinin duyulmasının hemen ardından binlerce Mehmetçik bölgeye sevk edilmesine rağmen, askerlerin 3 gün boyunca kışlada bekletildiğini söylediler.
  • İspanya’dan gelen arama kurtarma ekiplerinin hükûmet tarafından kovulduğunu yazdılar. Ancak İspanyol ekipleri ülkelerine dönerken Türkiye’den duydukları memnuniyeti dile getirerek “Halk en zor döneminde bize çok cömert ve misafirperver davrandı” açıklamasını yaptılar.
  • Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneğine devlet tarafından el konulacağını iddia ettiler.
  • ’Depremin ardından baraj patladı’ ve ‘Suriyeliler KYK yurdunu yağmaladı’ dediler.
  • Bölgeye giden gönüllü ekiplerin enkazlarda çalıştığını ancak çıkarma aşamasına gelindiğinde AFAD ekiplerinin onları uzaklaştırarak poz verdiğini söylediler.
  • Yaşam belirtisi olan enkazlarda arama kurtarmaların durduğunu ve moloz temizleme işleminin yapıldığını yazdılar.  
  • Afet illerine giden güvenlik güçlerinin vatandaşlara işkence etmek için bölgeye gönderildiğini söylediler. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...