Haluk Levent Gazze için harekete geçti! Yetkililerden haber bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Haluk Levent Gazze için harekete geçti! Yetkililerden haber bekliyor

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

AHBAP Derneği’nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent, İsrail’in Gazze’de devam eden saldırılarına karşı harekete geçti. İsrail-Hamas arasındaki çatışma 14’üncü gününe girerken Haluk Levent insani yardımların bölgeye ulaştırılması için Gazze Belediye Başkanı ile görüştü.

İsrail-Filistin çatışması 14’üncü gününe girerken saldırıların şiddetini artırıyor. Hamas’ın “Aksa Tufanı” operasyonun ardından İsrail Gazze Şeridi’ni yoğun bombardımana tuttu. İsrail’in Gazze ablukası sürerken 7 Ekim’den bu yana insanı yardımların bölgeye girişi engelleniyor.

AHBAP Derneği'nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent Gazze için harekete geçerek Gazze Belediye Başkanı ile görüştüğünü açıkladı.

HALUK LEVENT GAZZE BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Gazze Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şu anda insani yardımların gelmediğini, bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini belirtti. Gazze’de elektrik ve su kesintisinin olduğunu, Gazze halkının çok zor durumda olduğunu belirtti.

Görüşmeye Lübnan Belediye Başkanı Mohamed Saadie ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu Teşkilatı da katıldı. Türkiye'nin Gazze halkının yanında olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Yardım konvoyları izni alındığında haber edeceklerini söylediler.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk, 4 bin 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...